Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Avo Uvezian - Egy libanoni születésű örmény srác szivargyáros lesz

Jazz zongorista és zeneszerző volt, de a szivarjait a kezdetektől fogva Henke Kelner hangolta

2020. február 12. - The Cigarmonkeys

Avo Uvezian (március 22. 1926 Beirut, Francia Libanon – március 24. 2017) egy örmény-amerikai szivargyáros, jazz zongorista és zeneszerző volt. Zenész családban született, anyja énekesnő, apja pedig karmester volt egy szimfonikus zenekarban. Szülei zenei tapasztalatai lehetővé tették számára, hogy már fiatal korában fejleszteni kezdje saját tehetségét.

avo_cigars_avo_uvezian_szivarok_avo_uvezian_elete.png

Uvezian egy „Lebanon boys” nevű Jazz trió tagjaként kezdte pályafutását. Szerződéses munkát kaptak egy Baghdadi szállodában, ahol egy éven keresztül rendszeresen léptek fel. Később egy hasonló szerződést kötöttek egy Iráni szállodával is. Iráni tartózkodása alatt, Avo meghívást kapott és zenélt Reza Pahlavi Sah palotájában is. Egy a Cigar Aficiando magazinnal készített interjúban, Avo a következőképpen mesélt pályafutásának ezen szakaszáról:

„Beszéltem perzsául, így könnyű volt megtörni a jeget a Sah-al. Emlékszem, próbáltak jitterbug-ot táncolni, mire én szóltam nekik, hogy ’Ti nem tudjátok, hogy kell ezt rendesen. Hadd mutassam meg”. Ezután két-három előadásra is visszahívtak minket mire végül én lettem a Sah zongoristája. A szállodát nem érdekelte, hogy ha elmentem,  mivel az is a Sah tulajdona volt.

Egy Iránban töltött év után, 1947-ben a Sah közbenjárásával Avo az Amerikai Egyesült Államok-ba utazott. New York-ban töltött évei alatt Avo több helyi zenekarban is játszott és a Juilliard zeneakadémián klasszikus zongorát és zeneszerzést tanult.

avo-uvezian-picks-cigar-smokes-cigarmonkeys_com-avo-uvezian-szivarok.jpg

Uvezian-t a Koreai háború idején besorozták és a New Jersey-i Fort Dix-be küldték gyalogsági kiképzésre. Miután felettesei elég meggyőzőnek találták zenei tehetségét, Uvezian kikerült a gyalogságból és a zenekari képzésre küldték. Koreába érkezve, a zenekar a tiszti klubban lépett fel esténként húsz dolláros fizetésért. Uvezian 1952-ben szerelt le.

Leszerelése után a következő néhány évben apósával dolgozott ékszertervezőként. Ez a munka végül Puerto Rico-ba juttatta, ahol később a Palmas Del Mar üdülőben zenélt tovább.

Uvezian állította, ő írta Frank Sinatra „Strangers in the night” című számának zenéjét, annak ellenére, hogy hivatalosan Bert Kaempfert van megjelölve, mint szerző. Elmondása szerint mialatt New York-ban élt, egy közös barátjuk összehozott egy találkozót Frank Sinatra-val, hogy néhány dalát bemutathassa neki. Egy harmadik személy írta a dalszöveget, melynek eredeti címe „Broken Guitar” volt. Sinatra-nak tetszett a dallam, de a szöveg átírását kérte. Sinatra végül 1966-ban énekelte fel a dalt. Még mielőtt Sinatra hallotta volna a kész zenét, Uvezian elküldte azt Kaempfertnek, hogy kiadhassa németországban. Hivatalosan nem Uvezian munkája ez a dal, de állítása szerint maga Kaempfert írott levélben ismerte el, hogy a zene Uvezian érdeme.

avo-uvezian-szivargyaros-szivarok.jpg

1983-ban született Avo lánya, Karyn. Avo ekkor Svájcba utazott lánya keresztelőjére. Az ünnepi lakoma után Avo egy kubai szivart szívott egy barátja társaságában. Elégedetlen volt a szivar árával, mire barátja azt javasolta csinálják meg saját szivar márkájukat. Uvezian ezt követően a Dominikai köztársaságba utazott, ahol két évig kutatott a terveinek megfelelő dohány gyártóüzem után. Avo végül megismerkedett Hendrik Kelner-el és ajánlatot tett neki. Miután tesztelte a tőle kapott dohány mintákat, eredeti ajánlatát 25%-al megemelte, hogy saját szivar márkája, az „Avo Cigars” a lehető legjobb minőségű dohányt kapja Kelner-től. Ezután Michael Roux tanácsára Avo a hagyományostól eltérő, vonzóbb külsejű csomagolást kezdett használni szivarjaihoz. Az Avo Cigars az első évben 120 000 darab szivart értékesített. A harmadik évre azonban a szivar eladások száma meghaladta a 750 000 darabot is. 1995-ben a Davidoff nagyjából 10 millió dollárt fizetett a jogért, hogy Avo szivarjait terjeszthesse. 1996-ra már több mint 2 milló darab Avo szivar került értékesítésre.

Avo egy New York-i fellépésén ismerkedett meg feleségével Marie Sahakian-al, 1951-ben. Három gyermekük született: Jeffry, Robert és Ronny.

>>> TOP 50 Avo Uvezian Cigar smoking photos

>>> AVO Cigars – Avo Uvezian

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr9215471588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása