Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Ha esetleg valaki magyar nyelvű szivaros szakkönyvet szeretne venni, akkor ezt találja

Most a Bookline antikváriumában néztem, de máshol is ugyanez a helyzet

2020. február 18. - The Cigarmonkeys

A félreértések elkerülése végett, ez a bejegyzés nem arról szól, hogy milyen szivaros szakkönyveket lehet vásárolni Magyarországon. Ez nem egy részletes, teljes címlista.

Ez a bejegyzés azt mutatja, hogy ha az ember bemegy egy antikváriumba - a fizikai testével, vagy az interneten - akkor jelenleg ezeket a könyveket ismerheti (ennél több van:). Ráadásul, ebben a pillanatban mindösszesen 2 db könyvet vehet meg az egész Magyar szivaros társadalom, az egyiket 20.000 forintért, a másikat 12.000 forintért.

A többire csak várólista van. Beregisztrálhat az ember, és várhat hogy kap egy értesítést. Akár éveket is várhat...

Ha meg megjön egy értesítés arról hogy végre valamelyik antikvárium feltett egy példányt a netre, akkor még 50-60 másik ember is megkapja ugyanazt az értesítést, így azé lesz az az egy darab könyv, aki előbb megveszi. A többiek megint várhatnak, akár éveket.

Amikor ezt megunja az ember, felemeli a fenekét a számítógép elől és aktív üzemmódba helyezi magát, akkor elkezdi személyesen lejárni az antikváriumokat. Az antikváriumba belépve felteszi a kérdést, hogy szivaros könyv van e?

  • Ahol tudatlan alkalmazottak vannak, ott megnézik a gépben, mondják nincs, de regisztrálj és majd értesítenek ha bejön egy példány (lásd. internet).
  • Ahol rendes antikvárius van, ott fejből mondják hogy nincs, vagy ha bekerül egy akkor azt egy-két napon belül elviszik. Fölösleges neki bárkinek telefonálgatnia.
  • Ha kereskedőbe botlasz, megkérdezi hogy mennyit érne meg neked, ha tudna egyet szerezni? Ha szép árat mondasz, akkor esetleg téged hív fel először, ha hozzá jut egy példányhoz.

Mondhatja valaki, hogy az internet telis-tele van információval, mi a francnak fizetne valaki tízezreket egy 10-20 éves kiadványért, ahol a könyvben rejlő információk egy jó része már elavult. Velük nem tudok miről beszélni.

Aki tudja mi a szivar, az szivart szív. Aki tudja mi a könyv, az könyvet olvas.

Lezárva a bevezető gondolatot, ez a bejegyzés arról szól, hogy jelenleg szinte beszerezhetetlenek a magyar nyelven kiadott szivaros szakkönyvek, és a piacra kerülő antikvár példányok ára folyamatosan emelkedik.

Akinek van az örülhet.

Akinek nincs az keresgélhet.

Nyilván valamelyik kiadó, érzékelve a helyzetet, hisz ez a dolguk hogy figyeljék a piaci kereslet változását, ha lehetősége van / lesz rá újra kiadja valamelyiket.

Persze vannak ezekkel a reprintekkel problémák, hisz a könyveknek nagyobb részét kitevő szivar márka bemutatók nem aktualizáltak.  Az meg egy másik téma, és csak az érti aki olvasta is a könyveket ( és nem csak a képeket nézegette), hogy a magyar fordítások elvileg szaklektorát szövegezése, sok esetben erős kívánnivalót hagy maga után.

 

magyarnyelvu_szivaros_szakkonyvek_szivarom_blog_hu_szivar_konyv_1.JPG

 

magyarnyelvu_szivaros_szakkonyvek_szivarom_blog_hu_szivar_konyv_2.JPG

magyarnyelvu_szivaros_szakkonyvek_szivarom_blog_hu_szivar_konyv_3.JPG

magyarnyelvu_szivaros_szakkonyvek_szivarom_blog_hu_szivar_konyv_4.JPG

magyarnyelvu_szivaros_szakkonyvek_szivarom_blog_hu_szivar_konyv_5.JPG

magyarnyelvu_szivaros_szakkonyvek_szivarom_blog_hu_szivar_konyv_6.JPG

magyarnyelvu_szivaros_szakkonyvek_szivarom_blog_hu_szivar_konyv_7.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5115480324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása