Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan szivarozzunk? - 1. A szivar kiválasztása

2020. március 30. - The Cigarmonkeys

Számos formájú, méretű származási helyű és ízű szivar közül választhatsz. Kezdetben ez ijesztőnek és félelmetesnek tűnhet.

Azonban a szivarok sok tekintetben a borokhoz hasonlítanak, és ahogy jó páran tudják, nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy élvezettel fogyasszanak el egy pohárnyit.

Az egyik legegyszerűbb módja az első szivar kiválasztásának, hogy megkeresel pár ismerőst, akik szoktak szivarozni. Ha értik a dolgukat képesek lesznek ajánlani néhány típust az első szivarozáshoz.

hogyan_valasszak_szivart_magamnak_2.JPG

A legmegbízhatóbb mód persze egy szakértő szivarkereskedő felkeresése, akinél széles választék van és saját maga is szivarozik. Ők elég tapasztaltak ahhoz, hogy a kezdőknek legmegfelelőbb szivarokat megtalálják. Egy erős teljes testű szivar túl sok lehet egy kezdő számára. Ugyanakkor egy gyengébb fajta viszont elronthatja az élményt.

Szivar minőség-ellenőrzés

Ha egy trafikoshoz mész nem árt, ha rászoksz a szivar ellenőrzésére, hogy meggyőződj a minőségéről. Még a legnevesebb márkák kézzel készített szivarjai között is akadhat néhány selejtes.

A hibák többek között a következők lehetnek:

  • Nem egyenletes szín: Rossz készítés vagy tárolás okozhatja
  • Pöttyök vagy foltok: Rossz kezelés vagy gombabetegség okozhatja
  • Penész: Nedves helyen történő tárolás következménye
  • Szakadások: Helytelen kezelés vagy száraz raktár okozhatja
  • Lyukak: Valószínűleg bogarak okozzák
  • Puhább helyek: Rossz sodrás, egyenetlenül fog égni
  • Keménység: Lehet, hogy túl szorosan van megsodorva, nehezen fog szelelni
  • Domborulatok: Azt jelzi, hogy a szivar túltömött
  • Szabálytalan alak: Az előzőhöz hasonlóan, sodrási hibát jelez

hogyan_valasszak_szivart_magamnak_1.jpg

Mindig kérd meg ez eladót, hogy tapintással vizsgálhasd meg a szivarokat. Nyugodtan megkérdezheted a tárolási feltételeket is. A szivarokat 65-70%-os páratartalmú környezetben kell tárolni. Ennél alacsonyabb páratartalmú helyeken kiszáradhat, még ennél magasabb páratartalmú helyeken bepenészedhet.

A szivart tekergetve az ujjaink között enyhe recsegő hangot kell hallanunk. Ebből megállapítható, hogy a páratartalom a megfelelő tartományban van-e. Ha a recsegés túl hangos, feltehetően túl száraz, azonban, ha nem hallasz semmit valószínűleg túl nedves.

Fontos, hogy nagyon óvatosan bánj a szivarral, hiszen, még nem vásároltad meg. Enyhe összenyomással megállapítható a test keménysége és a tömés egyenletessége.

hogyan_valasszak_szivart_magamnak_3.JPG

Online vásárlás során, nincs lehetőséged ellenőrzésre, amíg a szivar meg nem érkezik, ez az egyik kockázata a spórolásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6915574032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása