Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan szivarozzunk? - 5. Letüdőzés nélkül az orron keresztül (Retrohale)

2020. április 01. - The Cigarmonkeys

a_szivaros_nem_tudozi_le_a_fustot.jpg

A cigarettával ellentétben a szivart nem arra szánták, hogy szíváskor belélegezzük, letüdőzzük. Ez nem csak kényelmetlen és köhögést okoz, de egészségtelen is. Ehelyett a szivar füstjét ízlelgetni kell, mint egy minőségi bort.

Vízipipát és cigarettát a tüdőnkön keresztül lélegezzük be. Ugyanakkor a szivar esetében, a nyelved hátrahúzásával hozol létre szívóerőt, és ezáltal szívod be a füstöt. Egy szívószál szívásához vagy egy csók dobásához lehet hasonlítani.

A borkóstoláshoz hasonlóan, itt is engedd, hogy teljes mértékben átjárja a füst a szádat. Gyengéden csináld, ne agresszív öblögetéssel mintha szájvíz lenne!

Ne pöfékelj túl gyakran, hanem szívj pár kisebb adagot és tartsd bent. Ha túl gyakran és túl nagyokat szívsz a szivarba, az felforrósodik és a túl magas hőmérséklet elégeti az aromaanyagokat. Ráadásul egyenetlenül fog égni. Úgy kell szívni hogy ne izzon fel a szivar vége. A meggyújtást követően végig azonos hőfokon kell tartani a szivart így érhetjük el a tökéletes ízélményt.

Érdemes a szívásokat 30-60 másodpercenként megtenni, a minél jobb füst érdekében. A szívási szünetek hossza alapvetően a szivar méretétől és formájától függ, feltételezve a kiváló humidor állapotot. Mivel ha nem optimális a szivar állapota, száraz vagy nedves, akkor égés közben másként fog a szivar viselkedni.

a_inyencek_szivarozas_kozben_egy_retrohale_nevu_technikat_alkalmaznak.jpg

Mi az a Retrohale?

Az ínyencek szivarozás közben egy Retrohale nevű technikát alkalmaznak. Ez az a folyamat, amely során lenyomjuk a füstöt a száj hátuljába, majd az orron keresztül engedjük ki.

Mivel ezt viszonylag nehéz elérni, nem ajánljuk a kezdőknek, de ha készen állsz, megéri megpróbálni. Ez lehetővé teszi, hogy az orrban lévő aroma receptorok is működésbe lépjenek, ezáltal áthidalva a szaglás és ízlelés közötti gátat.

A füstölő orr lehetővé teszi, hogy átérezd a teljes spektrumát az ízeknek, sőt még a szivar aromák kifinomult jellegzetességeit is felismerd.

a_inyencek_szivarozas_kozben_egy_retrohale_nevu_technikat_alkalmaznak_hogyan_szivarozik_egy_pro.jpg

A beszívást követően először egy kis füstöt a szádon keresztül fújj ki, majd egy újabb belégzés helyett, a szádban maradt füstöt a nyelved garatba nyomása közben, szép lassan préseld át az orrüregbe. onnan a füstöt  az orrodon keresztül kell kiengedni.

Mivel a füstöt véletlenül is könnyen lenyelheted, és az átjuttatása orrüregen keresztül sem megy mindig elsőre, ezért ha kezdő vagy, akkor a legjobb ha először csak néhány pöfékelésnél próbálod ki egy enyhe szivarral.

Viszont, ha begyakoroltad, akkor fogod megérteni igazán, hogy miről szól a szivarozás!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5315581594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása