Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan szivarozzunk? - 7. Mit kezdj a hamuval?

2020. április 09. - The Cigarmonkeys

Tilos szívásonként lepöcögtetni a hamut, mint ahogy a cigarettánál szokás.

A hamu kezelése, hizlalása művészet. Miért?

Ha túl korán letörik, szabaddá válik a parázs, és túl forrón éghet a szivar. Hasonlóan, ha viszont túl sok a hamu, akkor pedig túl hidegen fog égni.

A magam részéről elegendőnek tartok egy 2-3 cm közötti hamut, de ezt nem is olyan egyszerű elérni, mert sok tényezőn múlik.

2_es_3_centi_kozott_van_az_idealis_szivar_hamu_hossza_2.jpg

Általában azt mondják, hogy  a hamu hossza nincs túl nagy hatással a füst minőségére. Szerintem nem igaz, de próbáld ki saját magad!  Mindazonáltal, a jó minőségű szivaroknál nagyon hosszú hamu könnyen kialakulhat.

A hosszú hamu többek közt azt jelzi, hogy a szivar tökéletesen egyenletesen lett megsodorva. (Persze a megfelelő hamu eléréséhez elengedhetetlen a jó gyújtás, szívás, és tartás is!) Továbbá azt is mutatja, hogy a dohánylevél is egybefüggően hosszú volt (long filler). Vagyis azok a szivarok, amelyek túl hamar elvesztik a hamut, rossz módon lettek megsodorva, vagy csak vágott dohányleveleket (short filler) leveleket tartalmaznak.

Bizonyos helyeken a rajongók szeretnek azon versenyezni, milyen hosszú hamut tudnak elérni. (Szivar verseny - Hosszú Hamu) Ez mókás dolog és jó szórakozás lehet, de úri körökben célszerű elkerülni. Miért? Mert addig lehet ezzel szórakozni, amíg a hamu le nem törik.  Ha szmokingban ülsz és egy kézi csomózású perzsa szőnyeg van alattad, hamar rájössz a helyes válaszra.

2_es_3_centi_kozott_van_az_idealis_szivar_hamu_hossza_1.JPG

Habár a szivartól nagyban függ, az ideális hamu hossza nagyjából 2,5 cm, egy jó szivart ennyit valószínűleg el tud érni. Ha látod, hogy a hamu elkezd megtörni, jobb, ha inkább leválasztod.

A leválasztás sohasem pöcögtetést jelent! Az gyalázat!

Annak érdekében, hogy megtartsd az ideális hamu hosszt, gyengéden támaszd a szivart a hamutartónak és vagy nyomd meg hogy letörjön, vagy óvatosan kezd el forgatni a végét, hogy leválaszd a hamut. Ne nyomd túl erősen, nehogy letörjön az egész hamu. Hát igen ezt gyakorolni kell. Ha a hamu túlságosan, ellenáll, folytasd a szivarozást, és később próbáld meg újra a leválasztást.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8715601226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása