Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan szivarozzunk? - 8. El kell-e távolítani a címkét?

2020. április 09. - The Cigarmonkeys

A címke eredetileg egy német származású szivarkészítő Gustave Bock által lett feltalálva 1830-as években, azért, hogy az Európába exportált szivarjai felismerhetőek legyenek. (Mondják a németek:) Vannak, akik úgy gondolják, hogy azért készült, hogy jobban rögzítsék a borító levelet. Mások amellett érvelnek, azért készült hogy az urak  fehér kesztyűjét ne kenje össze a szivar. Ehhez tudni kell hogy a XIX. században viaszozással, azaz viaszbevonattal próbálták a szivarokat tartósítani, megvédeni a kiszáradástól, és ezt a viaszt a szivar elszívása előtt le kellett olvasztani a borítólevélről, ami maszatossá tette azt.

Szóval ha engem kérdeztek, a harmadik választ ikszelném be.

szivargyuruk_gyujtemenye_szivarcimke.jpg

Egy biztos, a szivargyűrűk manapság már csak dekorációs célokat szolgálnak, illetve beazonosítják a márkát. A borcímkékhez hasonlóan ezek is tekinthetők műalkotásoknak, és vannak, akik gyűjtik őket.

Amióta két szivaros összetalálkozott a világban, azóta vitatkoznak azon, hogy mit kezdjenek a címkével. Sokan úgy gondolják, hogy a készítő iránti tiszteletből fent kell hagyni a szivaron. Mások viszont úgy vélik, hogy egy különösen drága szivar esetében a címke fent hagyásával csak fel akarnak vágni.

Általában az emberek fent hagyjak a címkét, mikor elkezdik szívni a szivart. A hideg, vagy frissen meggyújtott szivarról, nehéz eltávolítani a címkét, és közben megsérülhet a borítólevél.

Miután a szivar kicsit felmelegedett, utána már sokkal könnyebb eltávolítani a címkét. Az megfelelő idő erre valahol a szivar harmada és a fele között van. Ha ilyenkor veszed le a gyűrűt, úgy is tekinthetsz erre, mint egy kompromisszum a két vélemény között.

Ha úgy döntesz, hogy leszeded a címkét, figyelj arra, hogy ezt óvatosan tedd meg, nehogy kárt okozz a szivarban.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr9515601308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása