Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Titkos kezekbe került a kubai szivar forgalmazás fele!!!

Ismeretlenek 1.3 milliárd dollárt adtak az Imperial Brands prémium szivar portfóliójáért

2020. április 29. - The Cigarmonkeys

A tranzakció része a kubai Habanos S.A., Tabacalera USA, Casa de Montecristo, JR Cigar, (a világ legnagyobb szivargyára) és néhány a világ leghíresebb szivarmárkái közül, például Cohiba és Montecristo.

 

Az angol dohány óriás Imperial Brands PLC belement, hogy eladja a prémium szivar üzletágát egy befektetési konzorciumnak 1,225 milliárd euróért (1.3 milliárd dollár). Az üzlet magában foglalja:

1. a kubai Habanos S.A. 50%-át, (tehát az ICT márkákon kívül, összes jelenleg gyártott 27 kubai szivarmárka ide tartozik)

2. a nem Kubában készülő  Montecristo, Romeo y Julieta, H. Upmann márkákat,

3. több szivargyárat, köztük a világ legnagyobbjaként számontartott Tabacalera üzemet,

4. továbbá a JR Cigars  világ egyik legnagyobb szivar kiskereskedelmi láncát.

A már hónapok óta tartó eladási folyamat több szakaszból és több üzletkötésből áll. Az egész procedúrát ez év végéig tervezik lezárni. Az átadás átvételt lebonyolítását nehezíti a rendkívül összetett portfólió és a koronavírus járvány okozta nemzetközi összevisszaság.

eladasra_kerult_a_kubai_szivaruzlet_fele_szivarom_blog.jpg

Az első szakaszban:

Az amerikai részleg 185 millió euróért (200 millió dollárért) kelt el, a vevő a Gemstone Investment Holding Ltd. Az üzlet ezen része tartalmazza Tabacalera USA vállalatot és Altadis USA-t, amely felelős a prémium szivarok eladásáért az Egyesült Államokban, online kiskereskedőket JR Cigar, Serious Cigars és Cigars.com, ezen felül a Casa De Montecristo kiskereskedelmi láncot.

A második szakaszban:

Az Allied Cigar Corporation S.L vállalat fogja megszerezni az Imperial portfólió maradék részét 1,04 milliárd euróért (1,13 milliárd dollár). Ez a rész tartalmazza a Cuba’s Habanos S.A, a cég 50%-os üzletrészét, amely cég exportálja Kuba összes szivarját.

Imperial azt nyilatkozta, a vállalat 80 millió eurót (99 millió dollárt) profitot termelt a 2019 szeptember 30-án zárult évben. De ez kevés volt. Az Imperial adóságainak visszafizetésére fogja fordítani az üzlet során szerzett pénzt.

Imperial prémium szivar osztályát Fernando Domínguez vezette, az Imperial Brands igazgatója. Domínguez több mint 30 éve tagja a vállalatnak (vagy elődeinek), és az új tulajdonos alatt is ő fogja felügyelni a céget.

Az amerikai részleget Javier Estades a Tabacalera USA elnöke és vezérigazgatója vezeti tovább, aki 2011-óta irányítja az amerikai vállalatot.

Rafael Nodal az Aging Room szivarmárka tulajdonosa, marad a termékfelelős a Tabacaler USA vállalatnál.

A menedzsment tehát nem változik az üzlet lezárulta után sem.

„Semmi sem változik a tevékenységeinkben” mondta Estades a Cigar Aficionado-nak.

„A vállalatunk nagyon stabil, és izgatottak vagyunk az új befektetőkkel kapcsolatban, akik számára rendkívül vonzóak a vállalatunk által nyújtott lehetőségek.”

cihiba_szivar_gyuruk_cohiba_szivar_cimkek_szivarom_blog.jpg

Az Iprerial által eladott csomag, tehát a következő elemeket tartalmazza:

  • 50%-át a kubai szivar vállalatnak a Habanos S.A.-nak, melynek a központja Havana-ban van. Habanos ellenőrzi a kubai szivar ipart, és olyan minőségi termékeket árulnak, mint Cohiba, Romeo y Julieta és Montecristo szivarok, beleértve Edición Limitadas (limitált kiadás) és Regional Editions (regionális kiadás). A vállalat működteti továbbá a hatalmas, világszerte elterjedt minőségi szivar boltokból álló láncot, a La Casa del Habano-t.
  • Két olyan szivargyárat, ahol kézzel készítik a termékeket, Tablacalera de Garcia-t és Flor de Copan-t. A dominikai köztársasági La Romana-ban elhelyezkedő Tabacalera de Garcia az ország legnagyobb szivargyára (és könnyen lehet hogy egyben a világ legnagyobbja is). Továbbá a Flor de Copan gyárat, ami ugyan sokkal kisebb, de szintén rengeteg szivart gyárt.
  • A szivarmárkák, amelyek szintén az üzlet részei figyelemreméltóak, és tartalmazzák a nem kubai változatát a Montecristo-nak, Romeo y Julieta-nak, H Upmann-nek, Henry Clay-nek és még sok másnak....
  • A JR Cigars kereskedőházat és internetes platformot, és több további top online szivar amerikai kiskereskedőt
  • A Casa de Montecristo szivarbolt láncot, amely 26 üzlettel rendelkezik az Egyesült Államokban

 montecristo-cigar-bar-szivarom_blog.jpg

A vevők olyan anonim befektetési társaságokat (Gemstone Investment Holding és Allied Cigar Corporation) hoztak létre, az ügylet lebonyolítására, amelyek mögött - egyenlőre - nem lelhetők fel az igazi tulajdonosok.

„A vevők névtelenek szeretnének maradni” mondta Alex Parsons, az Imperial Brands szóvivője. „Nem mondhatunk semmit”.

Parson elárulta, hogy az üzletet már régóta tervezték, és már a kezdetektől rengeteg ajánlattevő volt.

„Ez egy nagyon értékes vagyon portfólió” mondta Parsons. „Nagyon nagy volt az érdeklődés, ez is az egyik oka annak, hogy ilyen sokáig tartott a megfelelő vásárló kiválasztása”.  A Habanos SA-val kapcsolatos jogi kérdések és a világjárvány tovább nehezítették az üzlet megkötését.

Az Imperial Brands - melynek központja az Egyesült Királyság béli Bristol - a világ egyik legnagyobb dohány vállalata éves 31,6 milliárd fontos (41 milliárd dollár) bevétellel. A jelenleg eladás alatt lévő prémium szivar részleg mellett, a vállalat cigarettákat és elektromos cigarettákkal kapcsolatos termékeket is árul. Továbbá egy logisztikai részleggel is rendelkezik. Övék a Winston, Kool és Salem cigaretta márka, Dutch Masters és Backwoods illetve a Blu elektronikus cigaretta is.

Az Imperial szerint a mostani tranzakciót, „segít egyszerűsíteni az üzleti modelljüket  és profitot realizál a részvényesek számára”.

Imperial Brands 2007-ben szerezte meg Altadis S.A.-t 16.2 milliárd euróért (22.4 milliárd dollár abban az időben). 2019 áprilisában az Imperial bejelentette, hogy megfelelő vevőnek eladná a prémium szivarokkal kapcsolatos érdekeltségeit, hogy a cégen belül végrehajtson egy 2 milliárd eurós tőkeátcsoportosítást.

forrás> Cigar Afficionado - Cigar Industry - $1.3 Billion Deal For Imperial’s Premium Cigar Business
Olvasd el ezzel a témával foglalkozó korábbi cikkünket:

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8815647472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása