Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan szivaroznak a profik?

Retrohale - Letüdőzés nélkül az orron keresztül

2020. augusztus 12. - The Cigarmonkeys

A retrohaling, vagyis a retrolégzés az a folyamat, amely során a füst az orron keresztül távozik. A légzés kifejezés kicsit megtévesztő lehet, hiszen a cigarettával ellentétben, a szivarnál a füst sohasem jut el a tüdőig.

Mi is a retrolégzés?

A szivarkészítők már régóta tudják, hogy a szivar íze jelentősen megváltozik, ha a füstöt a száj helyett az orron keresztül fújjuk ki. Ahogyan az ételeket sem lehet teljesen kiélvezni az aromák nélkül, úgy a szivar sem képes megmutatni az ízek finom árnyalatait a szaglás és ízlelés összekapcsolása nélkül. Az egyik szivarvállalat elnöke mondta egyszer:

„Amíg nem fújtad ki a füstöt az orrodon keresztül szivarozás közben, addig ki sem próbáltad igazából a szivart.”

Természetesen a tudomány is alátámasztja ezt. A „retro” szó arra utal, hogy az aromák a torokból az orr hátsó része felől érkeznek az orrlyukba. Ha a füstöt erre irányítjuk, az orrban található receptorok miatt, drasztikusan megnő a szaglószervi idegeket elérő aroma részecskék száma.

Aki ismeri ezt a trükköt, az egy sokkal teljesebb élményt kap egy prémium szivar elszívásakor.

hogyan_szivaroznak_a_profik_szivarom_blog_hu.jpg

Hogyan végezzük a retrolégzést?

Az első lépés, hogy beszívd a füstöt a szádba, majd csukd be a szád. Ezután enged, hogy a nyomás a füstöt kiszorítsa az orrodon keresztül. A rekeszizom használata is segíthet ebben.

Hogy könnyebb legyen megérteni, képzeld el, hogy víz alatt vagy. Ekkor visszatartod a levegőt, de ha ki szeretnél engedni egy kicsit, csak hagyd, hogy a tüdődben lévő nyomás segítsen.

A technika kifejlesztése eltarthat egy darabig, addig is próbáld meg a füst nagy részét még a szájon keresztül kifújni, mielőtt próbálkoznál a retrolégzéssel.

Mindenkinek hasznos a retrolégzés?

Még ha tökéletesen el is sajátítottad a technikát, az, hogy mekkora hatása van a szivarra mindenkinél más és más. Vannak, akik számára teljesen megváltoztatja a szivar ízét, és vannak olyanok is akik számára csak apró eltéréseket okoz. Ez azért van, mert a szagló és ízlő szervek minden embernél kicsit különbözőek.

Érdemes minden szivarnál alkalmazni a retrolégzést?

Hacsak nem vagy nagyon tapaszt szivarozó, és nagyon gyakorlott a retrolégzésben, nem érdemes erős szivaroknál kipróbálni. Erős szivarok füstje irritálhatja az orrot, ami kellemetlen érzéshez vezethet. (Gondolj wasabira az orrodban.) Érdemes először enyhe és közepes szivaroknál próbálkozni a retrolégzéssel, és ha élvezed, és nem érzel irritációt, csak akkor térj át az erős szivarokra.

Én személy szerint minden szivarnál alkalmazom a retrolégzést, de az erősek esetében a teljes füstnek csak egy részét fújom ki az orron keresztül.

retronasal_smell_ha_a_szajbol_visszanyomod_a_levegot.png

Lehet káros a retrolégzés?

Ha allergiában szenvedsz, akkor csak óvatosan érdemes kipróbálni a retrolégzést. Ha a orrod különösen érzékeny a retrolégzés kellemetlen érzéshez vezethet.

A szivarozás nem jár veszély nélkül, de a nyálkahártyára nézve semmivel sem rosszabb az orron keresztül kifújni a füstöt, mint a szájon keresztül. A testünk nyálkahártyája része az immunrendszernek és az a feladata, hogy megvédje az egészségünket.

Összegzés

A retrolégzés kulcsfontosságú a szivar által nyújtott élmény teljes megtapasztalásához. Miután elsajátítottuk, egy új ízekkel teli világot nyit ki számunkra, ami fokozza a kézzel készített szivar elszívásának élményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3116137816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása