Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Az Oliva a NUB és a Caine márkák 2016-ban kerültek a J. Cortés kezébe

2020. október 19. - The Cigarmonkeys

Még 2016-ban történt az akvizíció, amikor is az Oliva szivar vállalatot felvásárolta J. Cortés Cigars N.V. egy európai családi vállalkozás.

oliva-j_cortes-cigar.jpgA Cortés cég központja Belgiumban, Moen-ben található, és főleg géppel gyártott szivarokkal foglalkoznak, 5 márkanév alatt, ezek a következők: J. Cortés, Amigos, Neos, Country és a Calvano.

A céget itt ismerheted meg részletesebben: >>> J. Cortès is a family run company with a passion for cigars

J. Cortés 1926-ban alapult, amikor Maurits Vandermarliere elkezdett szivarokat készíteni a moeni szivar boltja padlásán. Tíz év múlva, már annyira jól ment neki, hogy 1936-ban megnyitotta a gyárát Heestert-ben. A vállalat, amely akkor még Ets. Vandermarliere NV néven futott 1970-ben tovább bővült. Ma J. Cortés elnöke Guido Vandermarliere az alapító fia, és az ő fia Frederik pedig a vezérigazgató.

Cortés 500 millió szivart készít évente, melynek legtöbbje európai stílusú száraz szivarka, amit viszont nem dohány papírba (Homogenized Tobacco Leaf (HTL)), hanem eredeti dohánylevélbe (!) csavarnak. Több mint 80 országban árulnak dohánytermékeket, de a bevételük nagy részét Európában szerzik, főként Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban.

sri-lanka-factory-j-cortes_1.jpg

A vállalatnak van egy üzeme Sri Lankán, ahol 2000 embert foglalkoztatnak. A dohányt itt csoportosítják, tárolják, vágják fel, majd helyezik ez „papírtekercsekben”, majd küldik el a gyárba, Belgiumba.

sri-lanka-factory-j-cortes_2.jpg 

A Cortés korábban alig volt jelen az amerikai piacokon, viszont az Oliva márkával együtt megszerezte a NUB és a Cain márkákat is s ezekkel már erős hídfőállást tudott szerezni az USA-ban. Ráadásul megszerezte az Estelí városban található Tabolisa 1 gyárat, ahol mind a három márkát egy helyen készíti, így hozzá jutott a kézi gyártású szivarok technológiájához is.

Az Oliva család csak a szivarmárkákat és a gyárat adta el, a dohánytermelést  továbbra is megtartotta. A Nicaraguában és Ecuadorban található földjeiken továbbra is ők termelik a gyártás során felhasznált dohány nagy részét. Az ültetvények egy része az Oliva család tulajdonában van, a másik részét csak bérlik, de a teljes szivardohány termelési folyamatot ők irányítják. Ráadásul továbbra is az Oliva család vezeti a floridai Miami Lakes-ben található Oliva cégközpontot, ahol José Oliva maradt a vezérigazgató.

jose_oliva_oliva_cigar_co.jpg

José Oliva - Az Oliva Cigar Co. vezérigazgatója

Az Oliva Cigar Co. nem keverendő össze a tampai Oliva Tobacco Co.-val, amelyik cég csak dohánytermesztéssel foglalkozik, szivargyártással nem.

2014-től kezdve az Oliva már több potenciális vevőjelölttel is tárgyalgatott az esetleges eladásról, de:

„Nem igazán vettük komolyan a tárgyalásokat, egészen addig, amíg nem találkoztunk ezekkel az emberekkel” mondta José Oliva a Cigar Aficionado-nak adott interjújában.

A vállalatok akkor találkoztak először, amikor J. Cortés géppel készített szivarokat kezdett gyártani Oliva számára, melyeket Oliva főként Európában árul Oliva Viejo Mundo néven. A szivarok géppel készülnek Oliva dohányból, mindenféle méretben.

oliva_viejo_mundo_gepi_gyartasu_szivarok.jpg

A gépi gyártású száraz szivarok az Oliva által termelt dohányból - Oliva Viejo Mundo márkanév alatt készülnek.

„Elég egyedi, hogy két családi vállalkozás összekapcsolódjon, de büszkék vagyunk és boldogok,” mondta Frederik Vandermarliere a Cigar Aficionado-nak adott interjújában. „Az Egyesült Államokban az a célunk, hogy Olivat megtartsuk azon a szinten, ahol vannak, és ha lehet még erősebbé tegyük. Az a fontos, hogy semmi se változzon.”

„Oliva Cigars egy fantasztikus, jól vezetett cég, erős márkával és rengeteg lehetőséggel. Ennek a vásárlásnak köszönhetően tovább erősödhet mindkét vállalat stratégiája, és fontos, hogy továbbra is nagyszerű termékeket készítsünk” mondta Vandermarliere.

Oliva Cigar Co. (ami nem áll kapcsolatban a tampai Oliva Tobacco Co.-val) 15-16 millió szivart készít évente, és a története kubai dohányföldeken kezdődik, ahol Melanio Oliva az 1800-as évek végén dohányt kezdett termeszteni. Az unokája Gilberto dohány bróker lett, és Spanyolországba, majd később Közép-Amerikába költözött. 1995-ben Oliva és a fia Gilberto Jr. megalapította az Oliva Cigar Co.-t kezdetben Nestor Plasencia gyártotta számukra a szivarokat, majd megnyitották a saját szivargyárukat.

Az Oliva 2007-ben megalkotta az Oliva Serie V sorozatot, amely magas értékelést kapott a Cigar Aficionado és a Cigar Insider magazinok szerint is. 2007 szeptemberében a Cigar Insider rangsorolásában a Torpedo 94 a Double Robusto 92 pontott szerzett.

Az vállalat legnagyobb elismerése 2014-ban az év szivarja díj elnyerése volt, melyet a Cigar Aficionado magazin osztott ki neki. Oliva Serie V Melanio Figuardo, ez a tekintélyes szivar 96 pontot szerzett egy vak teszten.

Oliva-nak tetszett a család vezette struktúra J. Cortés-nél, és mindkét fél megállapodott abban, hogy különösebb szervezeti struktúra változás nélkül továbbra is a szivargyártásra fognak koncentrálni.

„Ragaszkodtak hozzá, hogy tovább csináljuk” mondta José Oliva. „Hozzá vannak szokva, hogy családi vállalkozásban dolgoznak, és mivel ők egy magán vállalat, ezért a részvényesek évente nem hőzöngenek a közgyűlésen, nincsenek elvárt számok melyeket időnként el kell érniük. Sokkal inkább érdekelte őket az, hogy hogyan készítjük a szivarokat, és hogy azok színvonala stabil legyen… Nagyon büszkék arra, ahogyan dolgoznak.”

„A céljuk” mondta Oliva „hogy legyen egy tekintélyes vállalatuk, mely kézzel készíti a szivarokat, és hogy továbbra is az Oliva család vezesse azt, ugyanúgy, ahogyan eddig is tették.

Az Oliva-nak lesz egy testülete, és José Oliva nagyobb részt szeretne kivenni a vállalat irányításában, amíg testvére Gilberto inkább a dohánytermesztésre koncentrál. „Azt hiszem rengeteg fejlődés lesz” mondta. „Nagyobb szerepet fogok vállalni a termelésben, és remélem sikerül tanulnom az európai módszerekből.”

Na azért 2016 óta történtek a dolgok... Most 2020 februárjában a J. Cortés csak kivásárolta az Oliva családot a földjeiből is ,,, adta hírül a Ministry of Cigars honlap:

>>> https://ministryofcigars.com/j-cortes-acquires-oliva-leaf-operations/

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr2516196780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása