Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan tartsd a szivart a szádban?

Ha európai vagy, akkor leginkább sehogy!

2020. október 19. - The Cigarmonkeys

Sok minden múlik azon, hogyan tartod a szivart a szádban, különösen meggyújtás közben. Lehet, hogy túl egyszerűnek hangzik, de rengeteg embert láttam már úgy szivarozni, hogy nem megfelelően pöfékeltek. Ne legyél szégyenlős. Az elején sokkal agresszívabban kell pöfékelni, de miután felmelegedett a dohány, már lehet lazábban szívni.

hogyan_szivd_a_szivart_szivarom_blog_hu.jpg

A legtöbb kezdő fél, hogy belélegzi a füstöt, ami érthető, hiszen sokan irtóznak a cigarettától. Helyezd az ajkaid a szivar köré, ezzel létrehozod a vákuumot, amivel képes leszel beszívni a füstöt. A szivar inkább egy szívószálhoz hasonlít, mintsem a cigarettához. A füstöt a szádba kell szívod, nem a rekeszizomba!

Következzenek tehát a hasznos tanácsok, hogyan érdemes a szádban tartani a szivart.

  • Tartsd a szivart a kezedben

Először is, hacsak nem éppen gyufával gyújtod meg a szivart, nem szeretnéd kizárólag a száddal tartani a szivart. Tartsd a szivart a kezeddel, anélkül, hogy a fogaiddal kéne ráharapnod. Ha a kezeddel is segítesz tartani a szivart, az megőrzi az integritását és felépítését.

Ha gyufával gyújtod meg a szivart, ami általában két kezet igényel, a szivart gyengéden tartsd a szádban. Segíthetsz a fogaiddal egyensúlyban tartani, de ne harapj rá túl erősen, mert felsértheti a borító levelet. Egyenletesen gyújtsd meg a szivart körben minden oldalról, meggyújtás után pedig már tarthatod tovább a kezeddel. Vidd a szivart a szádhoz a pöfékelésekkor, egyébként pedig tartsd a kezedben, vagy helyezd a hamutartóra, vagy a szivartámaszra.

Egy komoly szivaros az elejétől a végéig a kezében tartja a szivarját, csak rendkívüli esetben teszi le! Nyilván valóan nem csinálunk semmi mást közben, különösen olyasmit nem, amihez mindkét kezünk kellene. Ne okozzon meglepetést, amikor szivarozunk, akkor szivarozunk, s csak a füstre figyelünk!

  • Gyengéden érintsd az ajkaidat a szivarhoz

Helyezd az ajkaidat a szivar köré, figyelj arra, hogy minden rést lezárj, ahol a levegő bejuthatna, így tudsz megfelelően pöfékelni. Ahhoz, hogy ne aludjon ki a szivar, legalább 1-2 percenként pöfékelni kell. Túl gyakran viszont nem érdemes, mert túlmelegszik a szivar, és keserű íze lesz.

A szivar márkájától, állapotától, formájától, s a környezeti adottságoktól (hőmérséklet, páratartalom, légmozgás, stb.) függ hogy egy adott szivart milyen gyakran kell / lehet /szabad megpöfékelni. Egy viszont biztos, ha nem szívod, egy idő után elalszik. A szivar nem ég magától, mint a cigaretta! 

  • Ne nyomd a szivar felét a szádba

Elég néhány millimétert a szádhoz illeszteni ahhoz, hogy meg tudd szívni a szivarodat. Ennél többet teljesen felesleges! Ráadásul, ha nyilvánosan harapdálod, rágcsálod, szopogatod, viccesen fogsz kinézni.

  • Na harapd, vagy rágd a szivart

Próbáld meg mindenképpen elkerülni, hogy ráharapj a szivarra. A borító levél megrepedhet és a szivar belseje egyenetlenné válhat, lényegében összepréseled a légcsatornákat, ami teljesen tönkre teheti a szivart. Ha mégis úgy tartod a szivart a szádban, hogy nem segítesz a kezeddel tartani azt, figyelj, hogy ne harapj rá túl erősen.

Egyébként az amerikai szivarkultúrában elfogadott dolog, hogy szinte folyamatosan a szájukban tartják a szivar. Mi itt ezt Európában nem így csináljuk!

  • Ne beszélj a szivarral a szádban

Nem törvénytelen, de mindenképpen durva, szivarral a szádban beszélni.

goodfellas_favorite_scene_paulie_what_do_i_know_about_the_restaurant_business.jpg

Mindannyian láttuk a Nagymenők jelenetében, amikor Henry és Sonny megpróbálják meggyőzni Paulie-t, hogy vegye át Sonny éttermét, és Paulie így válaszol „Nem tudok semmit az éttermekről”. Csodálatos, és nagyszerűen alkalmazható filmekben, de a való életben a legtöbb embert semmit nem fog érteni abból, amit mondani próbálsz, hogyha a szádban van a szivar.

  • Ne itasd át a szivar végét nyállal

Szivarozás közben természetesen enyhén nedves lesz a szivar vége. Ennek nem is csak a nyálazás az oka, hanem a kondenzvíz lecsapódása, amit az égésgyűrű nyom hátrafelé a szivarban.  Egy kis külső nedvesség még elfogadható, és könnyebbé teszi a szivar forgatását, de túl sok már rossz. Viszont, ha a szivar vége már el van árasztva nyállal az nagyon megnehezíti a szívást. S ráadásul Európában kifejezetten alpári.

Az európai connoisseur szivarozásban a lucskos nyálazás, harapdálás, fogazás kérdése fel sem merül, mert a szivart úgy szívjuk, hogy állandóan a kezünkben tartjuk, és pöfékeléskor is kifelé fordított száraz ajakkal szívjuk.

  • Ne szívd túl sokáig a szivart

Tudjuk, hogy nem szeretnéd, ha akár egy szippantás is kárba menne. A legtöbb esetben nagyon élvezed a szivart, és nem szeretnéd, ha vége lenne..., de van egy határ, ami után már megégetheted magad, vagy felgyújthatod a bajuszodat. Ha már csak néhány cm maradt a szivarból és nem tudod a kezeddel biztonságosan tartani, akkor az ajkaid is veszélyben vannak. Nem érdemes feszegetni a határokat, mert könnyen lehet, hogy egy forró szivardarab esik az öledbe, és megéget mindent amihez hozzáér.

A legtakarékosabb szivarozók egy fogó, tű, vagy egy pipa segítségével fejezik be a szivarozást. De ahhoz már rendkívül ügyes szivarosnak kell lenni, hogy el tudd kerülni a túlmelegedést, a nyelved leégetését, vagy a szivarvég átlucskosodását.

Ja, és ne felejtsd el levenni a szivargyűrűt mielőtt meggyulladna!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5616171770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása