Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan szivarozzunk? - 10. A szájpadlás tisztítása, és egy újabb szivar elszívása

2020. április 09. - The Cigarmonkeys

Miután végeztél a szivarral, dőlj hátra egy pillanatra, és élvezd ki az ízeket, amik a szádban maradtak. Egy jó szivar egy kellemes utóízzel rendelkezik, ami akár karamellás, akár mentás is lehet. Lehet, hogy el szeretnél szívni egy másikat, de az is lehet, hogy inkább mást csinálnál. Amíg…

Tovább

Hogyan szivarozzunk? - 9. Meddig kell szívni, és mikor kell eloltani?

Az, hogy meddig szívod a szivart leginkább egyéni preferencia kérdése. A szivar etikett azt mondja, hogy mindössze a feléig szabad elszívni a szivart. Ugyanakkor más források szerint viszont addig kell szívni, amíg el nem éred a címkéig, vagy amíg 3 ujjnyi hosszú nem lesz. És vannak akik a körmükig…

Tovább

Hogyan szivarozzunk? - 8. El kell-e távolítani a címkét?

A címke eredetileg egy német származású szivarkészítő Gustave Bock által lett feltalálva 1830-as években, azért, hogy az Európába exportált szivarjai felismerhetőek legyenek. (Mondják a németek:) Vannak, akik úgy gondolják, hogy azért készült, hogy jobban rögzítsék a borító levelet. Mások amellett…

Tovább

Hogyan szivarozzunk? - 7. Mit kezdj a hamuval?

Tilos szívásonként lepöcögtetni a hamut, mint ahogy a cigarettánál szokás. A hamu kezelése, hizlalása művészet. Miért? Ha túl korán letörik, szabaddá válik a parázs, és túl forrón éghet a szivar. Hasonlóan, ha viszont túl sok a hamu, akkor pedig túl hidegen fog égni. A magam részéről elegendőnek…

Tovább

Hogyan szivarozzunk? - 6. Hogyan tartsd a szivart?

A számos különböző forma és méret miatt, igazán nehéz olyan kényelmes fogást találni ami mindegyikhez passzol és mégsem tűnik egyes esetekben furcsának. Az viszont fontos, hogy határozottan fogd meg és stabilan tartsd, mert egy pro biztosan nem ejtené ki a kezéből. A hagyományosan a hüvelyk- és…

Tovább