Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Talleyrand és a Cuaba Exclusivos szivarok

Cuaba szivarokat jelenleg nem forgalmaznak Magyarországon

2023. június 19. - The Cigarmonkeys

Talleyrand-ról ma kevesen beszélnek, még kevesebbet tudnak róla. Pedig hát ... Na én úgy gondoltam, ezen a hiátuson márpedig rögvest változtatnom kell. Meg is vettem hirtelen azt a négy könyvet ami éppen elérhető volt a könyves szakmában. A könyvekhez a Cuaba Exclisivos-t választottam társul. Lássuk eddig mire jutottam.

talleyrand_es_a_cuaba_exclusivos_szivarok_1.JPG

 

talleyrand_es_a_cuaba_exclusivos_szivarok_4.JPG

Niederhauser Emil - Talleyrand - Metternich

Ezt a könyvet teljesen fölösleges volt megírni és kiadni. Végigszenvedtem, de csak kalandvágyból.

Ilyeneket írtam bele 10 oldalanként: rosszul megírt, olvashatatlan, szerkesztetlen, tördeletlen, követhetetlen...

Elolvasását nem javaslom!

Yevgeny Viktorovich Tarlé - Talleyrand

Zseniális, érdekes izgalmas! Tarlé kommunista volt, és a könyv előszavában le is rója a kötelező gyakorlatot, de Taré elsősorban egy óriási tudásanyaggal rendelkező történész volt, olvasása igazi intellektuális élmény.

Jevgenyij Viktorovics Tarle (oroszul: Евгений Викторович Тарле) (1874. október 27. – 1955. január 6.) szovjet történész és az Orosz Tudományos Akadémia akadémikusa. Napóleon oroszországi inváziójáról és a krími háborúról szóló könyveiről, valamint sok más művéről ismert. Jevgenyij Tarle egyik alapítója volt a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének, az orosz diplomáciai egyetemnek. Tarlé élete részletesen >>>

Elolvasását mindenkinek javasolom!

Hahner Péter - Államférfiak - Fouché és Talleyrand párhuzamos életrajza

Most ez a könyv jön, és már izgalommal várom.

"...Aki a fentieket látva úgy érzi, bele sem vágna az olvasásba, rosszul tenné – én egy pillanatig sem untam. De tény: a közel 800 oldalas művet pontosan 2647 lábjegyzet gazdagítja (vajon hogyan tudott „mindent” megtalálni?), csak a névmutató húsz oldalt tesz ki, a főszöveg becslésem szerint legalább 2,5 millió leütés lehet. Hahner minden részletet kikutatott, mindennek utánajárt, aminek hőseihez – Fouchéhoz és Talleyrandhoz – köze lehet: leírt, mérlegelt, elemzett és összehasonlított, végig bámulatosan magas színvonalon. ..."
Államférfiak a forradalom viharában - ÉS KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 11. szám, 2016. március 18. >>>

Nógrádi György - Talleyrand

Ezt a könyvet a végére hagytam, talán majd a vízparton ...

"...A könnyen olvasható könyv élvezeti értékét nagyban növeli, hogy számos anekdotát és bonmot-t tartalmaz. Hogy csak egyet idézzünk közülük: „Miután meghalt, Talleyrand-t
így fogadta az ördög a pokolban: »Drága barátom, nagyon köszönöm a szolgálatait, de be kell ismernie, [...] némileg túllőtt az utasításaimon!«”
Regényi Huba - Sánta ördög - Magyar Nemzet könyvbemutató 2022.05.13. >>>

charles_maurice_de_talleyrand_perigord_1754_1838_prince_de_benevent_met_dp319487.jpg

Charles-Maurice de Talleyrand-Périgord (kiejtése: ʃaʁl moʁis də tal(ɛ)ʁɑ̃ peʁiɡɔʁ; röviden, közkeletűen Talleyrand; kiejtése kb. tal(e)ran) (Párizs, 1754. február 2. – Párizs, 1838. május 17.) Autun püspöke, Périgord, majd Benevento (1806), utána Dino (1815) hercege. Kiemelkedő, de ellentmondásos megítélésű francia politikus, diplomata, államférfi volt. Sikeresen tevékenykedett XVI. Lajos, a nagy francia forradalom, majd Napóleon, XVIII. Lajos, X. Károly és I. Lajos Fülöp szolgálatában. A történészek egy része szerint rendkívül tehetséges diplomataként és politikusként következetesen és eredményesen működött az akkoriban a jövőt képviselő feltörekvő polgárság érdekei védelmében. Mások szerint erkölcsileg romlott, született áruló volt, aki minden megbízóját elárulta, és kizárólag egyéni haszonszerzés volt a célja. Kétségtelenül végtelenül pénzéhes és korrupt volt, de egy olyan korban, amikor ez nem csak általános, hanem szinte elfogadott volt; viszont társadalmilag és politikailag általában kitűnő pontossággal értékelte a helyzetet és a jövő fejlődési vonalait, felismeréseihez következetesen ragaszkodott és azoknak megfelelően, a társadalmi és a francia nemzeti érdekek védelmében cselekedett. Síkraszállt a forradalmi és a fehérterror ellen egyaránt, nemzetközileg is a békés megoldások híve volt, ellenezte Napóleon céltalan, önsorsrontó hódító politikáját. Ebben a gyors változásokkal terhes történelmi időszakban az általa támogatott rendszereket és uralkodókat akkor hagyta el, amikor azok sorsa – gyakran saját hibájukból – már megpecsételődött, és a történelmi-társadalmi fejlődés új irányt vett.

talleyrand_es_a_cuaba_exclusivos_szivarok_3.JPG

Hosszúság: 145 mm
Gyűrűméret: 46
Erősség: Közepestől teljesig

Vitola: Exquisitos
Dohányzási idő: 1 óra

Minden Cuaba a kettős figurado néven ismert jellegzetes formában készül, amely stílus a 19. század végén a Habanos divatja volt.

A dupla figurádók a szivarkészítők művészetének csúcsát jelentik, és már csak ezért is helyet érdemelnek minden szivarrajongó gyűjteményében.

A cuaba, akárcsak a Cohiba, egy taino indián szó, amely Kolumbusz idejéből származik. Ez volt a nevük egy nagyon gyúlékony bokorról szedett gallyaknak, amelyet az indiánok a "Cohiba" meggyújtására használtak.

talleyrand_es_a_cuaba_exclusivos_szivarok_6.JPG

"Az Exclusivos azon kevés figurádók közé tartozik, amelyek elérhetőek, és azt kell mondani, hogy amikor jók, akkor kiválóak, és a jelenlegi tétel, amit kaptam, teljesen tökéletes. Aranybarna, colorado maduro burkolatok, tökéletes felépítéssel az Exclusivos finom közepes ízű, közepes erősségű füstté fejlődik.

86/100 "...Egy vékony, aszimmetrikus figurado, ami földes és enyhén fűszeres, de az ízekből hiányzik az intenzitás..." - írja a CIGAR AFICIONADO szivarkritikusa.

86 pont a 100-ból ...???!!! De jó, hátha kevesebben vesznek Cuaba Exclusivos-t. Több marad nekem ...:)))

Csak ide szúrom, hogy Cuaba szivarokat jelenleg nem forgalmaznak Magyarországon.

talleyrand_es_a_cuaba_exclusivos_szivarok_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6418149362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása