Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Andy Vajna szivarvágója és szivartartó doboza

2023. augusztus 06. - The Cigarmonkeys

Amikor elképzeljük Andy Vajnát, Churchillhez hasonlóan valószínűleg őt is szivarral a szájában látjuk magunk előtt. Nem is véletlen, hogy 2019. január 20-án bekövetkezett halála után a fiumei úti sírhelyét a koszorúk és csokrok mellett szivarokkal is díszítették a néhai producer előtt tisztelgők.

andy_vajna_szivarvagoja_es_szivartarto_doboza.png

Ezt a szivarvágót és dedikált szivardobozt (vagy szakszóval humidort) Andy Vajna 2002-ben a szivargyártás egyik legnagyobb mai alakjától, személyesen Daniel Marshalltól kapta ajándékba.

large_andy_vajna_szivarozik_szivarom_blog_hu_andy_vajna_cigar.jpgMarshall nem akármilyen köröknek szolgáltatja termékeit: 1982 óta nem csak számos színész, zenész és divattervező – köztük Marlon Brando, Arnold Schwarzenegger, a Tiffany vagy a Cartier ékszerüzletek – kedvelt márkája, de több volt amerikai elnök, II. Albert monacói herceg és a brit királyi család is rá esküszik. Andy Vajna pedig Hollywood szivar-kedvelő elitjéhez tartozott, így szinte elkerülhetetlen volt barátságuk.

daniel_marshall_andy_vajna_humidor.jpg

andy_vajna_szivarvagoja_es_szivartarto_doboza_2.jpg

Ezek a gondos kézimunkával kialakított dobozok szinte műalkotásnak számítanak – még akkor is lenyűgözhet megjelenésük és minőségük, ha egyébként nem vagyunk otthonosak a szivar világában.

A doboz borítója lakkozott keményfa sorjából, belseje spanyol cédrusból készült, zsanérjai és zárja 24 karátos arannyal vannak bevonva, és a ma kapható modellekkel ellentétben ez a példány még analóg hygrométerrel, azaz páratartalom-mérő műszerrel rendelkezik.

Források:

Nemzeti Filmintézet - Andy Vajna szivarvágója és szivartartó doboza

Andy Vajna honlapja – Életrajz
A Daniel Marshall története
Variety500 2017 – Andrew Vajna

Magyarországon miért csak Andy Vajna mer nyilvánosan szivarozni?

 

Ha feszült napja van, naponta háromszor gyújt rá, de ha van ideje, akkor ötször is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr2618187301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása