Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan szivarozzunk? - 5. Letüdőzés nélkül az orron keresztül (Retrohale)

2020. április 01. - The Cigarmonkeys

a_szivaros_nem_tudozi_le_a_fustot.jpg

A cigarettával ellentétben a szivart nem arra szánták, hogy szíváskor belélegezzük, letüdőzzük. Ez nem csak kényelmetlen és köhögést okoz, de egészségtelen is. Ehelyett a szivar füstjét ízlelgetni kell, mint egy minőségi bort.

Vízipipát és cigarettát a tüdőnkön keresztül lélegezzük be. Ugyanakkor a szivar esetében, a nyelved hátrahúzásával hozol létre szívóerőt, és ezáltal szívod be a füstöt. Egy szívószál szívásához vagy egy csók dobásához lehet hasonlítani.

A borkóstoláshoz hasonlóan, itt is engedd, hogy teljes mértékben átjárja a füst a szádat. Gyengéden csináld, ne agresszív öblögetéssel mintha szájvíz lenne!

Ne pöfékelj túl gyakran, hanem szívj pár kisebb adagot és tartsd bent. Ha túl gyakran és túl nagyokat szívsz a szivarba, az felforrósodik és a túl magas hőmérséklet elégeti az aromaanyagokat. Ráadásul egyenetlenül fog égni. Úgy kell szívni hogy ne izzon fel a szivar vége. A meggyújtást követően végig azonos hőfokon kell tartani a szivart így érhetjük el a tökéletes ízélményt.

Érdemes a szívásokat 30-60 másodpercenként megtenni, a minél jobb füst érdekében. A szívási szünetek hossza alapvetően a szivar méretétől és formájától függ, feltételezve a kiváló humidor állapotot. Mivel ha nem optimális a szivar állapota, száraz vagy nedves, akkor égés közben másként fog a szivar viselkedni.

a_inyencek_szivarozas_kozben_egy_retrohale_nevu_technikat_alkalmaznak.jpg

Mi az a Retrohale?

Az ínyencek szivarozás közben egy Retrohale nevű technikát alkalmaznak. Ez az a folyamat, amely során lenyomjuk a füstöt a száj hátuljába, majd az orron keresztül engedjük ki.

Mivel ezt viszonylag nehéz elérni, nem ajánljuk a kezdőknek, de ha készen állsz, megéri megpróbálni. Ez lehetővé teszi, hogy az orrban lévő aroma receptorok is működésbe lépjenek, ezáltal áthidalva a szaglás és ízlelés közötti gátat.

A füstölő orr lehetővé teszi, hogy átérezd a teljes spektrumát az ízeknek, sőt még a szivar aromák kifinomult jellegzetességeit is felismerd.

a_inyencek_szivarozas_kozben_egy_retrohale_nevu_technikat_alkalmaznak_hogyan_szivarozik_egy_pro.jpg

A beszívást követően először egy kis füstöt a szádon keresztül fújj ki, majd egy újabb belégzés helyett, a szádban maradt füstöt a nyelved garatba nyomása közben, szép lassan préseld át az orrüregbe. onnan a füstöt  az orrodon keresztül kell kiengedni.

Mivel a füstöt véletlenül is könnyen lenyelheted, és az átjuttatása orrüregen keresztül sem megy mindig elsőre, ezért ha kezdő vagy, akkor a legjobb ha először csak néhány pöfékelésnél próbálod ki egy enyhe szivarral.

Viszont, ha begyakoroltad, akkor fogod megérteni igazán, hogy miről szól a szivarozás!

Hogyan szivarozzunk? - 4. A szivar meggyújtása

A vágáshoz hasonlóan a meggyújtáshoz is rengeteg eszközből választhatunk. Legyél rendesen felszerelkezve, és kerüld a sima gyufát, gyertyát és a benzines öngyújtókat, mert ezek mind hatással vannak az ízre.

Itt láthatsz különböző szivargyújtókat >>>

Ha hosszú szárú fa gyufát használsz, várd meg amíg a kén elég, mielőtt meggyújtanád a szivart. Továbbá próbálj meg kifejezetten szivarozáshoz használható gyufákat választani, mert a szivar meggyújtása eltarthat egy darabig, és az egyszerű hosszú szárú gyufák gyorsan égnek.

st-dupont-hooked-cigar-lighter-on-pocket-watch-albert-chain.jpg

A világban a butángázas öngyújtó a legnépszerűbb választás a szivarozók között. Néhányan fáklya gyújtót használnak, ami egy intenzív egyenletes lángot biztosít a szivar kényelmes meggyújtásához.

Akármelyik eszközt is választod a szivar meggyújtása az alábbi lépésekből áll:

Előmelegítés vagy Pirítgatás: Óvatosan, kellő távolságból előmelegítjük, előkészítjük a szivar végét

Meggyújtás: A láng közelebb hozása és közben a szivar forgatása és szívása

Nagy slukk: A végső nagy szívás a teljes felület begyulladásához

A végső mozzanat: A szivar végének megfújása, az egyenletes égés ellenőrzése érdekében

Ne felejtsd el forgatni a szivart közben. Kizárólag egy irányból történő meggyújtás egyenetlen égést eredményezhet!

Többféle szivargyújtási technikát láthatsz itt >>>

Hogyan szivarozzunk? - 3. Az első szívás (Hideg tesztelés)

Ismert még száraz, nyers, meggyújtás előtti szívásként, vagy hideg tesztelésként is. Sok szivarrajongó szeret egyet kettőt beleszippantani a szivarba még a meggyújtás előtt. Ez elárulja, milyen lesz a szivar meggyújtás után.

hideg_teszteles_a_szivar_kiprobalasa_meg_meggyujtas_elott.jpg

Például érzékelni fogod a szivar huzatát, rögtön el tudod képzelni milyen füstöt fogsz kapni.

Mint a bor zamatjának szaglása, a szivar hideg kóstolása felfedi az aromákat, amelyeket később tapasztalni fogsz. Habár a nyers szívás nem ad tökéletes visszajelzést, mégis egy jó bevezetése az ízeknek.

Mit hívnak a szivarosok Hideg Tesztelésnek? >>>

Hogyan szivarozzunk? - 2. A szivar megvágása

Mikor készen állsz, hogy elszívd a szivarodat, eljött az idő, le kell vágni a sapkát, hogy keresztül tudj szívni rajta a füstöt. Minden kézzel készített szivar úgy készül, hogy a végére egy csomagoló levél kerül, amit sapkának hívnak. Ez rögzíti a borítólevelet és a szivar tartalmát elszívás előtt.

hogyan_kell_szivarozni_a_szivar_levagasa_2.jpg

Számos módon lehet megvágni a szivart, például vannak guillotionok, V vágók, lyukasztók, amikből kedved szerint választhatsz.

Itt találod a különböző szivarvágók bemutatását >>>

Hogy melyiket használod, ízlés dolga. Egy viszont biztos, nem kellene leharapnod a szivar végét. Igaz néhány gengszter filmben látható ilyen, de a filmben az is kiderül, hogy igazából ők bunkók. Te pedig, ahelyett, hogy Al Capone-hez hasonlítanál, csak elszakítod a borítólevelet, és dohány fog kerülni a fogaid közé.

hogyan_kell_szivarozni_a_szivar_levagasa_1.jpg

Bármelyik módszert is választod, a vágásnak óvatosnak, mégis határozottnak kell lennie. Továbbá nem szabad túl magasan elvágni, hiszen ekkor dohányzás közben a borító levél lecsavarodhat.

Ha alaposan megnézed a szivar fejét észreveheted a ráragasztott sapka peremét. Ez alatt érdemes levágni, a sapkát, hogy a borítólevél a helyén maradjon. Ahogy már említettük egy gyors határozott mozdulattal vágd el, hiszen a lassúság következtében forgácsolódik a dohány, vagy elszakadhat a borítólevél.

Itt találsz részletes javaslatokat a különböző szivarvágók használatához >>>

Hogyan szivarozzunk? - 1. A szivar kiválasztása

Számos formájú, méretű származási helyű és ízű szivar közül választhatsz. Kezdetben ez ijesztőnek és félelmetesnek tűnhet.

Azonban a szivarok sok tekintetben a borokhoz hasonlítanak, és ahogy jó páran tudják, nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy élvezettel fogyasszanak el egy pohárnyit.

Az egyik legegyszerűbb módja az első szivar kiválasztásának, hogy megkeresel pár ismerőst, akik szoktak szivarozni. Ha értik a dolgukat képesek lesznek ajánlani néhány típust az első szivarozáshoz.

hogyan_valasszak_szivart_magamnak_2.JPG

A legmegbízhatóbb mód persze egy szakértő szivarkereskedő felkeresése, akinél széles választék van és saját maga is szivarozik. Ők elég tapasztaltak ahhoz, hogy a kezdőknek legmegfelelőbb szivarokat megtalálják. Egy erős teljes testű szivar túl sok lehet egy kezdő számára. Ugyanakkor egy gyengébb fajta viszont elronthatja az élményt.

Szivar minőség-ellenőrzés

Ha egy trafikoshoz mész nem árt, ha rászoksz a szivar ellenőrzésére, hogy meggyőződj a minőségéről. Még a legnevesebb márkák kézzel készített szivarjai között is akadhat néhány selejtes.

A hibák többek között a következők lehetnek:

 • Nem egyenletes szín: Rossz készítés vagy tárolás okozhatja
 • Pöttyök vagy foltok: Rossz kezelés vagy gombabetegség okozhatja
 • Penész: Nedves helyen történő tárolás következménye
 • Szakadások: Helytelen kezelés vagy száraz raktár okozhatja
 • Lyukak: Valószínűleg bogarak okozzák
 • Puhább helyek: Rossz sodrás, egyenetlenül fog égni
 • Keménység: Lehet, hogy túl szorosan van megsodorva, nehezen fog szelelni
 • Domborulatok: Azt jelzi, hogy a szivar túltömött
 • Szabálytalan alak: Az előzőhöz hasonlóan, sodrási hibát jelez

hogyan_valasszak_szivart_magamnak_1.jpg

Mindig kérd meg ez eladót, hogy tapintással vizsgálhasd meg a szivarokat. Nyugodtan megkérdezheted a tárolási feltételeket is. A szivarokat 65-70%-os páratartalmú környezetben kell tárolni. Ennél alacsonyabb páratartalmú helyeken kiszáradhat, még ennél magasabb páratartalmú helyeken bepenészedhet.

A szivart tekergetve az ujjaink között enyhe recsegő hangot kell hallanunk. Ebből megállapítható, hogy a páratartalom a megfelelő tartományban van-e. Ha a recsegés túl hangos, feltehetően túl száraz, azonban, ha nem hallasz semmit valószínűleg túl nedves.

Fontos, hogy nagyon óvatosan bánj a szivarral, hiszen, még nem vásároltad meg. Enyhe összenyomással megállapítható a test keménysége és a tömés egyenletessége.

hogyan_valasszak_szivart_magamnak_3.JPG

Online vásárlás során, nincs lehetőséged ellenőrzésre, amíg a szivar meg nem érkezik, ez az egyik kockázata a spórolásnak.

Hogyan szivarozzunk: Részletes útmutató kezdő és gyakorló szivarosoknak

Olyan tanácsokkal szolgálunk, amelyek garantálják a maximális szivar élményt!

Egy szivar elszívása egy kezdő számára először ijesztőnek és félelmetesnek tűnhet. De akár kezdő, akár már gyakorlott szivar rajongó vagy, hamar rájössz, hogy vannak bizonyos hibák, melyek rontani tudják a szivarfüst élményét.

hogyan_szivarozzunk_egy_reszletes_utmutato_kezdo_es_gyakorlo_szivarosoknak_1.jpg

Függetlenül attól, hogy mennyire vagy tapasztalt a szivarokkal kapcsolatosan, mindig akadnak meglepőnek tűnő társadalmi etikett szabályok, amelyeket még nem biztos hogy ismersz. Nagyon is könnyű olyan hibát elkövetni, amelyet mások a rossz ízlésednek tulajdonítanak, és bizonyos körökben a szemöldöküket ráncolják érte.

Azonban ebből az útmutatóból megtanulhatod hogyan szívj el egy szivart a lehető legmegfelelőbben, és legkényelmesebben, anélkül, hogy feszélyezve kellene érezned magad amiatt hogy a profik számára amatőrnek tűnsz.. Ezután a 10 lépéses bemutató után végre stressz mentesen szivarozhatsz, és teljes mértékben csak az élményre koncentrálhatsz.

hogyan_szivarozzunk_egy_reszletes_utmutato_kezdo_es_gyakorlo_szivarosoknak_4.jpg

Tanuld megy hogyan szívj el egy szivart!

Ebben az útmutatóban részletezzük azokat a lépéseket és  technikákat, amiket észben kell tartanod szivarozás közben. Megemlítünk pár szabályt, amit érdemes követned, és beszélünk az esetleges buktatókról is.

Ugyanakkor a mi célunk, hogy egy észszerű alapmódszertant mutassunk, amit majd mindenki a saját ízlése szerint továbbfejleszthet.

Annak ellenére, amiket máshonnan hallhatsz, szerintünk nincs jó vagy rossz módja a szivarozásnak, mindaddig amíg valóban élvezed azt.

hogyan_szivarozzunk_egy_reszletes_utmutato_kezdo_es_gyakorlo_szivarosoknak_3.jpg

Olyan tanácsokkal szolgálunk, amelyek garantálják a maximális szivar élményt!

Továbbá néhány lépés sokkal részletesebben ki lesz majd fejtve a saját útmutatójában. Ahol lehet megadjuk majd a linkeket, hogy még többet megtudhass bizonyos témákról. Tehát lássuk miről fogunk majd itt olvasni!

Egy szivar elszívása 10 egymástól elkülönülő lépésre bontható:

 1. A szivar kiválasztása
 2. A szivar megvágása
 3. Az első szívás (Hideg tesztelés)
 4. A szivar meggyújtása
 5. Letüdőzés nélkül az orron keresztül (Retrohale)
 6. Hogyan tartsd a szivart?
 7. Mit kezdj a hamuval?
 8. El kell-e távolítani a címkét?
 9. Meddig kell szívni, és mikor kell eloltani?
 10. Szájpadlás tisztítása, esetleg egy újabb szivar elszívása

hogyan_szivarozzunk_egy_reszletes_utmutato_kezdo_es_gyakorlo_szivarosoknak_2.jpg

The Cigarmonkeys: 2020 Szezonnyitó Gurulás

Gyülekezés: Március 16. Hétfő 14.00 Hősök Tere

the_cigarmonkeys_2020_szezonnyito_gurulas_1.jpg

CigarMonkeys A megalakulást követően, stílusosan a Fiumei Úti Sírkertbe vonulunk, ahol ünnepélyes keretek között szétszórjuk a Hamvazó Szerda óta gyűjtött szivarhamunkat.

 

A kertben megtekintjük a megtekinthetőket!

Majd megtanácskozzuk hogy hova guruljunk egy búfelejtő szivarozásra... s majd odagurulunk... s majd rápöffentünk ...

the_cigarmonkeys_2020_szezonnyito_gurulas_4.jpg

Shaun Birley egy srác aki feltalálta hogyan érezze jól magát ebben a mai világban

Utazgat a világban, fotóztatja magát a multik meg fizetgetik...

Nézd meg a honlapját hogyan csinálja!

Shaun Birley - Fashion, Lifestyle and Travel

https://www.shaunbirley.com/

shaun_birley_fashion_lifestyle_and_travel_cigarmonkeys_smoke_and_ride_11.jpg

shaun_birley_fashion_lifestyle_and_travel_cigarmonkeys_smoke_and_ride_12.jpg

shaun_birley_fashion_lifestyle_and_travel_cigarmonkeys_smoke_and_ride_13.jpg

Shaun Birley cigar smoking – Fashion, Lifestyle and Travel

Innováció a férfi divatban! Azok a férfiak figyeljenek, akik zakót is hordanak még!

Max Girombelli a Duca Sartoria férfi divarmárka tulajdonosa már megint kitalált valami újat

duca_sartoria_cigar_jacket_system_allows_you_to_carry_four_coronas_or_three_churchill_size_cigars_a_cutter_and_lighter_-cigarmonkeys_5.jpg

Bármelyik férfi felsőruházathoz passzítható ez a kis készség amelybe négy Coronas vagy három Churchill méretű szivar egy vágó és egy gyújtó is megfér.

 duca_sartoria_cigar_jacket_system_allows_you_to_carry_four_coronas_or_three_churchill_size_cigars_a_cutter_and_lighter_-cigarmonkeys_1.jpg

Smoking a cigar has always featured an element of dressing up with imagination. Which is why Max has reimagined the cigar jacket as a concept that can be added to any suit, blazer, sports coat, tuxedo, or even a hunting jacket. The unique Duca Sartoria Cigar Jacket system allows you to carry four coronas (or three Churchill) size cigars, a cutter and lighter. As per every Duca Sartoria piece, the Cigar Jacket is entirely custom made-to-measure.

Sikerei Humidors - La Habana - Limited Edition “SKR-17”

sikerei_humidors_la_habana_limited_edition_skr-17_szivarok_luxus_humidorok_1.jpg

sikerei_humidors_la_habana_limited_edition_skr-17_szivarok_luxus_humidorok_5.jpg

Limited Edition “SKR-17”

Quantity: 10 humidors
Made of Cedar and Okume wood,
for more than 50 cigars

sikerei_humidors_la_habana_limited_edition_skr-17_szivarok_luxus_humidorok_6.jpg

The perfect union between Art and Habanos

SIKEREI is a project for the design and production of exclusive humidors. It is based on the artistic imperative and the tradition in the Cuban joinery, to provide a product that express the continuity of the historical alliance between art and cigars. It is based in three main branches: Sikerei Art Gallery, Sikerei Premium Humidors and Sikerei Collectors.

Beszéljünk a szivar humidorok hőmérsékletéről és párásításáról egy konkrét példa kapcsán

Csak a halál biztos ..,.

humidorok_parasitasa_paera_humidor_szivarok.jpg

A képen látható egy NewAir 400 Count Cigar Humidor, Climate Controlled with Opti-Temp™ típusú hőmérséklet szabályzós (hűt/fűt) szivarhumidor beépített párásítóval. Cédrus béléssel és fiókokkal. Diszkó fényekkel.

Azért 400-as, mert szerintük 400 szivar fér bele. Gyári honlap itt >>>

Ára: $469.99
82 értékelésből 4.7-et kapott (5 pontos skálán)
Az emberek boldogok vele.

Fent a 71-es szám azt mutatja, hogy 71 Fahrenheit-re lett beállítva, azaz 22,22 Celsius fokra.

(A képen látható humidor már egy ideje folyamatosan zárva van. Tehát nem az ajtó nyitás okozza az eltérést a mérőkéken.)

 

szivarok_xikar_puro_temp_digitalis_thermo-hygrometer.jpg

A legfelső polcon lévő Xikar Puro Temp  Digitális thermo-hygrométer, ami közelről így néz ki, 67%-os páratartalmat mutat és 73 Fahrenheit-et, azaz 22.78 Celsius fokot.

temperature_humidity_monitor_govee_wifi_digital_cigar_humidor_hygrometer_szivarok_parasitasa.jpg

A középen és alul elhelyezett Govee WiFi Digital Indoor Hygrometer, ami meg közelről így néz ki,

 • középre helyezve 70,4%-os páratartalmat mér és 70,9 Fahrenheit-et, ami 21,11 Celsius fok.

 • a legalsó pedig 68%-os páratartalmat mutat és 72,4 Fahrenheit-et, ami 22,22 Celsius fok.

 

Phil 'Katman' Kohn gondolatai a NewAir 400 Count Cigar Humidor-ról >>>

 

OratorORourke így küzdött meg a hűtőszekrény szagával >>>

 

 

Drakula gróf szivarral - Lugosi Béla Hollywodban

Világhírű magyar szivarosok

 

Lugosi Béla (eredetileg Blaskó Béla Ferenc Dezső) (1882 - 1956) színművész. Drakula gróf, a vámpír alakjának megformálása révén vált világhírűvé és a klasszikus horrorfilmek sztárjává. Művészetének elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán.

Hungarian-American actor Bela Lugosi the Legendary Count Dracula smokes a Cigar (66 photos) – cigarmonkeys.com

Héhány információ a Habanos SA-ról és a tulajdonosokról

Hány helyen lehet kubai szivart kapni a világon?

habanos_sa_fele_kubai_fele_andol_kezben_szivarozas_uzlet.png

Jelenleg a Habanos SA rendelkezik a kézi gyártású kubai szivarok monopóliumával.

A cég egyik fele a kubai állam tulajdonában van. Kubát gondolom nem kell bemutatni.

Viszont a cég másik 50%-ának a tulajdoni viszonyai már sokkal érdekesebbek

A kubaiak 2000-ben engedték be a szivarbizniszükbe a francia-spanyol dohányóriást az Altadis-t.

altadis_a_francia_spanyol_dohanyipari_orias_volt_mig_fel_nem_vasaroltak.png

Aztán az angol  Imperial Tobacco Group PLC  2008-ban felvásárolta az  Altadis-t, ami meg is szűnt mint önálló cég és kilistázták a madridi tőzsdéről. Hogy az élet ne legyen egyszerű az Imperial Tobacco is átalakult, most Imperial Brands a neve.

imperial-brands-ki-is-ez-a-ceg.jpg

 

Az angliai Bristolban lévő cégközpontból irányított Imperial Brands a világ negyedik legnagyobb dohányipari konglomerátuma a Philip Morris International, a British American Tobacco, és a Japan Tobacco után.

 

Lehet hogy az Imperial Brands csak a negyedik legnagyobb dohánycég, de azzal igenis büszkélkedhet, hogy a világ legnagyobb szivar, vágott dohány és dohánypapír gyártója.

egy_kezben_a_davidoff_es_a_cohiba.png

Piaci hírek szerint 2019 májusában az Imperial Brands azzal lepte meg a befektetőket, hogy jó áron hajlandó megválni a cég prémiumszivar részlegétől, beleértve a a Habanos SA beli részesedését is.

(Lenne egy fogadásom arra, hogy végül a kínaiak fogják a kezükbe kaparintani a Habanos SA 50%-át, de ez csak egy zárójeles megjegyzés a részemről)

la_casa_del_habano_szivarklubok.png

2020 februárjában a Habanos SA licenszével, a világ 118 városában 155 La Casa del Habano egység üzemel, és további 19 Cohiba Atmosphere (ezek új típusú szivar lounge-ok).

A világon 1,174 Habanos Secialista címmel rendelkező, szakértő szivarbolt, és további 2,280   olyan szivarbolt (Habanos Point) van ahol kubai szivarokat lehet kapni.

A felsorolt szivarhelyeken túl, a világban elszórt duty freek-kel együtt, jelenleg a Földön 4.093 helyen lehet hivatalosan kubai szivart vásárolni.

 

cohiba_atmosphere_szivar_lounge.jpg

 

XXII. Festival del Habano - 2020 február 24 - 28.

Szivarfesztivál Havannában - A kubai szivarok ünnepe

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_12.jpg
Megkezdődött a hagyományos éves szivarvásár a kubai fővárosban, Havannában.

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_1.jpg

Ilyenkor több ezer szivarimádó keresik föl Havannát, hogy kipróbálják az új termékeket, a kereskedők pedig üzleti lehetőségekről tárgyalnak.

A Habanos cég adatai szerint Kuba tavaly 531 millió dollár értékben exportált szivarokat világszerte.

Ez 2%-os növekedést jelent a 2018-as forgalomhoz képest.  A gyártók remélik, hogy idén is folytatódik ez a tendencia.

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_11.jpg

Luis Sanchez-Harguindey, az Habanos társelnöke szerint:

"Megerősítettük vezető szerepünket a világban. Nemcsak a hagyományos exportországainkban növeltük az eladásainkat, hanem a feltörekvő piacokon is, például a Közel-Keleten és Kínában."

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_5.jpg

A kubai szivarok legnagyobb vásárlói

A vásárlás nagyságrendjének sorrendjében

1. Spanyolország

2. Kína

3. Franciaország

4. Németország

5. Kuba

Forrás: Habanos S.A.

A kubán belüli eladásokat is exportként veszik figyelembe, mivel a kubán belül eladott szivarok döntő részét a Casas del Habano szivarboltokban vásárolják meg az országba érkező turisták.

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_10.jpg

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_13.jpg

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_16.jpg

xxli-festival-del-habano-szivarfesztival-kuba-szivarom_2.jpg

Guantanamera - gépi gyártású kubai szárazszivarok - ára Magyarországon

Olcsó kubai gépi szivarok Vuelta Arriba-i dohányból

 

guantanamera_cristales_3_48499_1425301413_380_500.JPG

Guantanamera Cristales 1 szál 990.-Ft
Guantanamera Decimos 1 szál 590.-Ft
Guantanamera Minutos 1 szál 720.-Ft
Guantanamera Puritos 1 szál 390.-Ft

 

Guantanamera cigars are a machine-made brand of Cuban cigars that were introduced in 2002 by Cuban government owned, Habanos S.A. The cigars are made with tobacco from Vuelta Arriba in Cuba and machine-made at the modern ICT factory in Havana, Cuba.

The brand got its name from the famous Cuban song called "Guantanamera", which was written by Cuban composer Joseito Fernandez in 1929. The song later on became one of the best known Cuban songs and many versions of the song have been reproduced by Latin musicians.

... az egyik szobában köbméteres papírdobozokban álltak a gyári, fadobozos szivarok ... elképesztő mennyiségű elemelt áru ...

Alexander Brody - Nagy József: Megtalálni Serendipityt c. könyv 164. oldal

alexander_brody_nagy_jozsef_megtalalni_serendipityt_c_konyv_164_oldal_szivarom.JPG

Nagy József mesél havannai szivarvásárlásáról, miután felvette a kapcsolatot a helyi erőkkel:

"...Az utolsó este elvittek szivart vásárolni. Havanna kínai negyedében, van ilyen, egy kubai-kínai félvér, ilyen is van, férfi lakására mentünk fel.

Rengeteg ember hatvan-hetven négyzetméteren, az egyik szobában köbméteres papírdobozokban álltak a gyári, fadobozos szivarok. Elképesztő mennyiségű elemelt áru.

A kedvezményes szivarvásárlás után kérdeztem, humidor kapható -e. A házigazda csóválta a fejét, hogy, ó, jaj, most nincs, menjünk vissza másnap, de mondtam, akkor mi már repülőn ülünk. Jó, akkor kér ötven percet, be kell menjen a cuccért a Partagas gyárba.

Este tíz óra volt. Ötven perc múlva a pasas megjelent két humidorral, hogy válasszak. Egyik szebb volt, mint a másik, mindkettőt el kellett volna hozni, de féltem a határtól, így csak az egyik jött velem. ..."

Mindent elmond a szocialista Kubáról, hogy egy turista által vágyott szivartároló doboz kedvéért éjszaka kinyitják a világ leghíresebb szivargyárainak egyikét. Benne van a mediterrán lazaság, a fáradó diktatúra irracionalitása, de leginkább az, hogy az ember mindenhol megél.

Alexander Brody - Nagy József: Megtalálni Serendipityt c. könyv 164. oldal

A dominikai Montecristo szivaroknak készült kis szériás bemutató humidor

A párásítással már nem bíbelődnek ... dobj be a dobozba pár Bovedát ...:)))

baeef4e7-3a74-4976-b49c-47375827bd89.jpg

montecristo-megador-procigar-auction-2019.jpg

Montecristo cigars are handcrafted at the Tabacalera de Garcia factory under the supervision of master cigar-maker, Jose Seijas, in the Dominican Republic.

 

imperial_tobacco.jpgOwned and operated by Altadis USA, and dedicated to the production of premium, handmade cigars, Tabacalera de García S.A.S. is the world’s largest handmade cigar factory.

Fitting that it should be, as the facility is responsible for the production of such august brands as Don Diego, Santa Damiana,  Trinidad, Por Larranaga, Romeo y Julieta and the world renowned H.Upmann and Montecristo labels, originally from Cuba, now manufactured in the Dominican Republic and sold in the United states. It takes more than size, however, to craft legends on a daily basis.

Tabacalera de García S.A.S., one of the largest employers in the Dominican Republic, is the embodiment of tradition and pride.

The production of tens of millions of superior cigars, year in and year out is a stunning achievement, and is made possible only by a special coherence of directorial vision, managerial humanity and efficiency, and the highest possible standard of skilled craftmanship.

A szivar harminc éve tart formában - mondja Marius L. Vizer

Vizer László Máriusz a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnöke

 

vizer_laszlo_mariusz_marius_l_vizer_judo.jpg– A szivar hozzátartozik a személyiségéhez?
– Harminc éve tart formában – felelte Vizer László Máriusz a Nemzeti Sportnak . – Biztos pont.

 

Marius L. Vizer, vagy ahogy a magyarországi sajtóban gyakran megjelenik, Vizer László Máriusz, a Bihar megyei Tenkén született 1959-ben, judoversenyző volt huszonnégy éves koráig, majd edzőként ért el szép sikereket, jó néhány román élversenyző formálódott a kezei alatt.

A sportvezetésbe 1995-ben kapcsolódott be, amikor megválasztották a Román Cselgáncs Szövetség elnökének, 2005-ben elnöki pozíciót szerzett az európai, 2007-ben pedig a világszövetségben. Ekkor költözött Budapestre a szövetség elnöki irodája. 2017-ben a Nemzetközi Cselgáncsszövetség elnöki tisztségében újraválasztották.

ban_home_vizer_back_tatami_china.jpg

Marius L. Vizer nyolc nyelven, köztük anyanyelvi szinten magyarul is beszél, osztrák állampolgár, jelenleg a magyar fővárosban él.