Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

A kubai Habanos SA hivatalos honlapján bemutatott Regular Catalogue 27 szivarmárkája

Ezt a 27 kubai szivarmárkát összesen 168 féle méretben gyártják

2019. november 12. - Cigar Man

habanos-brands-cigarmonkeys_com-cigar-life-style.jpg

Plusz
ugyanaz
Méretek tubusban
1. Bolivar 8
2. Cohiba 19 6
3. Cuaba 5
4. Diplomaticos 1
5. El Rey del Mundo 2
6. Flor de Cano 2
7. Fonseca 4
8. Hoyo de Monterrey 12 1
9. H. Upmann 12 2
10. José L. Piedra 5
11. Juan Lopez 2
12. La Gloria Cubana 1
13. Montecristo 20 5
14. Partagas 18 2
15. Por Larranaga 3
16. Punch 5 1
17. Quai D'Orsay 1
18. Quintero 5
19. Rafael González 3
20. Ramon Allones 3
21. Romeo y Julieta 21 2
22. Saint Luis Rey 1
23. San Cristóbal de la Habana 3
24. Sancho Panza 2
25. Trinidad 4
26. Vegas Robaina 3
27. Vegueros 3  
168 19

 

Jelenleg ezek a kubai szivarmárkák és méretek vannak gyártásban, ezeket tudják megrendelni a szivarkereskedők a Regular Catalogue-ból. Persze, például Diplomaticos-t szinte lehetetlen beszerezni, mert hiába rendelnek, nem kapnak. A Quai D'Orsay-ból meg csak a Coronas Claro van fenn a Habanos SA honlapján, miközben fél Európa még tele van a No. 50-es és No. 54-es méretekkel.

Ide kell beszúrni, hogy egy normális szivarkereskedő több tízezer szálas kubai szivarválasztékot és raktárkészletet tart; egyrészt azért hogy mindig legyen neki az ügyfelei által kedvelt típusokból, másrészt azért, hogy ne kapjanak gutaütést a kubaiak hektikus megrendelés teljesítésétől. Ide illően beszélhetnék még a humidoros utóérlelés előnyeiről, és a régi szivarokért kifizetett eszementen magas összegekről (amiért érdemes egy kereskedőnek jól betárazni), de ezekről a témákról majd máskor, bővebben.

Emiatt aztán egy csomó olyan mérettel találkozik az ember a szivarboltokban, amit már évek óta nem is gyártanak, de a szivarkereskedőknél még kapható.

Hogy az áttekintés ne legyen egyszerű, a kubaiak kitalálták a limitált szériás verziókat is. Jelenleg ezek vannak a Habanos SA honlapján:

Gran Reseva - jelenleg egy kapható a Romeo y Julieta
Wide Churchills Gran Reserva Cosecha 2009

Reserva - is egyféle a H. Upmann
Upmann No. 2 Reserva Cosecha (2010)

Limited Edicion - nyolc különböző szivar

La Casa del Habano - háromféle

Regional Editions - most négyféle van

Añejados - pedig kétféle

Persze ezekre is igazak a fent leírtak, mármint hogy a kereskedőknél még egy rakásféle kiadás kapható.

Az élet persze bonyolult, és nézzük csak a következő táblát:kubai_szivarmarkak_szivarozas_szivarok.jpg

Persze ez egy régebben készült besorolás (mondjuk akár 1997 előtti is lehet), mert például a Vegueros-t 1997-től kezdve már a világpiacon is forgalmazzák. Na és ne is beszéljünk a Magyarországon is jól ismert Guantanamera-ról, ami valahogy mégiscsak ide kerül kubából. Ez a tábla arra azonban jó, hogy lássuk vannak még más kubai szivarmárkák is azokon kívül amiket a Habanos SA szerepeltet a honlapján.

A Vegas Robaina Szivarokból jelenleg öt féle méretet gyártanak

Clásicos - Don Alejandro - Familiar - Famosos - Unicos

kepkivagas_5.JPG

Since 1845 the Robaina family has farmed tobacco continuously on its precious vegas (fields) at Cuchillas de Barbacoa situated in the San Luis district of the Vuelta Abajo tobacco zone.
Vegas Robaina cigars were introduced in 1997 as a tribute to Cuban tobacco farmers through the figurehead of Don Alejandro Robaina whose reputation in his day for producing the finest wrapper leaves was legendary. In effect the brand honours all the anonymous tobacco growers whose knowledge and skill make Habanos what they are today.

A Vegafina szivarok ára Magyarországon - Szivar Árak a Magyar Trafikokban

Mindenféle dohánylevél van bennük amit kapnak, de Dominikában folyik a bérgyártás

vegafina_szivarok_ara_magyarorszagon.jpg

Vegafina Minutos szivar ára 1 szál    590.-Ft
Vegafina Short Robusto Tubo szivar ára 1 szál 2.690.-Ft
Vegafina Corona Tubo szivar ára 1 szál 2.590.-Ft
Vegafina F2 Robusto szivar ára 1 szál 2.990.-Ft
Vegafina F2 Robusto Tubo szivar ára 1 szál 3.300.-Ft
Vegafina Perla szivar ára 1 szál 1.590.-Ft
Vegafina Nicaragua Corona szivar ára 1 szál 1.990.-Ft
Vegafina Nicaragua Minutos szivar ára 1 szál 1.090.-Ft
Vegafina Nicaragua  Robusto Tubo szivar ára 1 szál 3.290.-Ft
Vegafina Nicaragua Corona Tubo szivar ára 1 szál 2.890.-Ft
Vegafina Perlas Tubo szivar ára 1 szál 1.690.-Ft
Vegafina Short Belicoso Fortaleza 2 szivar ára 1 szál 2.600.-Ft
Vegafina Gran Toro szivar ára 1 szál 3.190.-Ft

 

VegaFina

Handmade in the Dominican Republic by Tabacalera de Garcia, VegaFina are popular mellow-to-medium-bodied cigars. With no frills, and no gimmicks, VegaFina is simply a fine cigar brand and a delight to smoke!

A Magyarországon kapható Camacho Szivarok kiskereskedelmi ára a Trafikokban

#hondurasziszivarok #nemkubaiszivarok

camacho-connecticut-sizes-vitolas-cigarmonkeys.jpg

Camacho Connecticut

szivarok ára

1

szál

1.700.-Ft

Camacho Corojo

szivarok ára

1

szál

1.700.-Ft

 

Camacho Cigars was founded in 1961 by Simon Camacho and acquired by the Eiroa family in 1995. Now part of the Oettinger Davidoff Group, Camacho Cigars is based in Danlí, Honduras and specializes in authentic handmade Cuban seed cigars.

... gyógyfüves szivart is szereztek, mert van olyan előadás, ahova az kell

Amúgy ez a világ legnagyobb baromsága ...

Az Index 2014 február 24.-ei cikke

A Vígszínház új bemutatójában, a Revizorban beépítették az előadásba a színpadi dohányzástilalmat. Máshol gyógyfüves cigarettával oldják meg, hogy az előadás se szenvedjen kárt, és a szabály is be legyen tartva. Több helyen ki is írják az előcsarnokban, hogy a színészek nem igazi cigit szívnak, nehogy egy túlbuzgó néző feljelentse őket.

dohanyzas_a_magyar_szinhazakban_a_szinpadon_2.jpg

 

„Van olyan kollégám, aki egyáltalán nem dohányzik, de a színpadon megteszi, mert ezt követeli tőle a szerep. Állítólag a Cen­­­t­­­­­­­rál Színházban, a Vígszínházban és a Játékszínben is volt már reklamálás a dohányzás miatt, de könyörgöm, Molnár Ferenc úgy írta meg a Játék a kastélyban című darabot, hogy a nyitó színben három szmokingos úr belép a szobába, és mindhárman rágyújtanak. Most írjuk át Molnár Ferencet? Ilyen alapon be lehetne tiltani a Carment, mert egy dohánygyárban játszódik” – így fakadt ki Gálvölgyi János, amikor 2012 tavaszán egy néző feljelentéssel fenyegetőzött, amiért a színész rágyújtott a Furcsa pár előadásában.

Pedig ekkor még megtehette. Elvileg 2012. április elsején járt le a türelmi idő, azóta tilos a dohányzás az éttermekben, a munkahelyeken, a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, a szórakozóhelyeken, így a színházakban is. Nemcsak a büfékben, hanem a színpadokon is. A színházak lassan alkalmazkodtak a megváltozott szabályokhoz, ami nem is csoda. Ekkoriban volt olyan budapesti színház, ahol tizennégy olyan darab futott egyszerre, amelyikben valamelyik szereplő rágyújtott. Legtöbbször a szerző írta bele a darabjába, hogy itt a szereplő cigarettázik, de volt olyan is, ahol a rendező kérte a hatás, a hangulat kedvéért. Az is előfordult, hogy szinte nélkülözhetetlen volt a dohányzás a darab teljességéhez.

"Csehov Ivanovjában, amikor a tüdőbeteg rágyújt, annak jelentése van”

– érvelt Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója.

Azóta majdnem két év telt el, és a színházak változtattak. Vagy úgy, hogy a szereplők nem gyújtanak rá ott, ahol korábban még rágyújtottak, vagy elektromos vagy gyógyfüves cigarettát szívnak, de a Gálvölgyi által megjósolt forgatókönyvre is akad példa: van, ahol ennek megfelelően átírták a darabot. Nemrég mutatták be a Vígszínházban Gogol Revizorját Bodó Viktor rendezésében. Ebben van egy jelenet, amikor az iskolaigazgató (Józan László) és a revizor (Lengyel Tamás) rágyújtanak egy szivarra. Ezt a mostani szabályok szerint nem tehetik meg, így aztán Lengyel Tamás a szivarral a kezében kinéz a közönségre, és szépen felmondja a vonatkozó rendeletet. (Igaz, ebben a remek előadásban nemcsak ez rész van átírva, hanem a teljes mű. Bodó rendezése „maiasított, magyarosított tragikomédia fifti-fiftiben, két részben, okosba" vagyis Gogol szatírája alapján készült, de mai magyar történet.)

dohanyzas_a_magyar_szinhazakban_a_szinpadon_1.jpg

„Amikor ehhez a részhez értünk a próbán, behoztak egy fából készült szivart. A rendező, Bodó Viktor nézett, hogy ez most mi. Mondták neki, hogy nem lehet dohányozni a színpadon, ez van helyette" –  mondta Lengyel Tamás, akit telefonon értünk utol. Különösen, hogy akkor már a Vígszínház ellen is panaszt tettek, mert egy másik előadásban, az Augusztus Oklahomában egyik jelenetében cigarettázott az egyik szereplő. Nem mellesleg ez a karakter szájrákkal küzd, tehát esetében az, hogy rágyújt, elég sokatmondó és az előadás szempontjából fontos részlet volt. Ráadásul ekkor már gyógynövényes cigarettát szívott a színész, de így is kifogásolta valaki. Ezért döntött úgy Bodó Viktor, hogy akkor keressék ki a vonatkozó jogszabályt, és mondják el azt a színészek.

Lengyel Tamás egyébként abszurdnak tartja a színpadi tilalmat, különösen azért, mert vannak előadások, ahol a karakter fontos része a dohányzás. Ilyen például a Punk Rock a Pesti Színházban. „Ebben én játszom a helyi menő csávót, akinek az egyik jellegzetessége, hogy furcsa helyeken, például egy tornateremben gyújt rá" – mondja. A próbák alatt még lehetett dohányozni a színpadon, később kipróbáltak sokféle megoldást a kellékcigarettától a füstnek tűnő hintőporos változatig, de egyik sem vált be, így most Lengyel karaktere nem gyújt rá.

Szájba nem vehetik

Már a második párbajnál tart az RTL 2 valóságshow-ja, a Való Világ 6. Mivel a játékosok be vannak zárva, folyamatosak a konfliktusok, a rendszeres kiszavazás miatt nagy a stressz, a szereplők többsége sokat dohányzik. Ezeket a részeket nem lehet kivágni, mert a legérdekesebb beszélgetések, taktikázások is sokszor a dohányzásra kijelölt helyen zajlanak. A szerkesztők azt a furcsa megoldást választották, hogy ha az égő cigaretta a játékos kezében van, akkor mutatják, de ha a szájában, akkor kitakarják a képet. 

A Víg másik előadásában, a Nemzeti Színháztól átvett Mephistóban (Alföldi Róbert rendezése) már nem gyújt rá Stohl András. Korábban, amikor a Nemzetiben játszották, a főszereplő, Hendrik Höfgen a rossz hírek hallatán gondterhelt dohányzásba kezdett. (Lehet, hogy itt már gyógynövényes cigarettát szívott, ez a nézőtérről nehezen volt eldönthető.) A Vígben is cigarettával matat, de már nem gyújtja meg.

De a legtöbb helyen most is rágyújtanak, csak már gyógynövényt szívnak dohány helyett. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban külön tábla hívja fel a nézők figyelmét arra, hogy a színészek a színház kelléktárában készült, speciális kellékcigarettát használnak, amely „dohányterméket nem tartalmaz”. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban pedig a színlapokon tüntették fel, hogy az előadásban speciális cigarettát használnak a művészek. (Martilapulevélből készítik nekik, elég büdös, és állítólag az íze is rossz.) Az elektromos cigaretta szinte sehol nem vált be, egyrészt világít a sötétben, másrészt nagyon hülyén néz ki egy olyan előadásban, ami nem napjainkban játszódik.

Ilyen például a Centrál Színház tavaly év végi bemutatója, a Chicago. Az 1929-ben játszódó darabban egyértelmű volt, hogy gyógynövényes cigarettát kapnak a szereplők. Különösen, mert a színház műszaki vezetője, Barkovics Zoltán addigra már kikísérletezte a megoldást. Muszáj volt neki, mert például a színház 2010-es premierjében, a Jó zsaru, rossz zsaruban is fontos, hogy Stohl András és Szabó Győző dohányoznak. Íme:

„Barkovics Zoltán két évvel ezelőtt találta ki, hogy akkor legyenek az előadásokban gyógyfüves cigik. Az AsiaCenterből, egy kínai árustól szerezte be a cigarettákat. Aztán ide telefonálgattak a többi színházból, hogy hogyan oldottuk meg a cigarettakérdést. A pesti színházak szabályosan lerabolták az AsiaCentert” – meséli Sándor Erzsi, a színház kommunikációs munkatársa. Nemcsak gyógyfüves cigit, hanem gyógyfüves szivart is szereztek, mert van olyan előadás, ahova az kell. Egyébként a Centrálban is ki van írva az előcsarnokban, hogy a színészek gyógyfüves cigarettát szívnak.

Amúgy ez a világ legnagyobb baromsága, hiszen a darabokban utalások, szövegek vannak a dohányzásra vonatkozóan. Ritkán lehet olyan jól megoldani, mint ahogy a Vígszínház Revizor előadásában tették. Aki ezt számon kéri a színházakon, az életében nem volt még színházban, és szerintem ne is menjen.

A Nicaraguai Plasencia Szivarok Ára Magyarországon 2019 november

Szivar Vásárlás - Szivar Beszerzés - Szivar Árusítás - Szivar Válogatás

plasencia_cigars_-cigarmonkeys.jpg

Plasencia Reserva Original Nesticos 1

Plasencia

1

szál

1.700.-Ft

Plasencia Reserva Original Pyramide 1

Plasencia

1

szál

3.500.-Ft

Plasencia Reserva ACG - Robusto Gordo 1

Plasencia

1

szál

4.500.-Ft

Plasencia Reserva ACS - Toro Gordo 1

Plasencia

1

szál

4.500.-Ft

 

>>> Interview with the Plasencia Brothers

Szivarozó Magyarok - Hírneves Magyarok akik Szivaroztak, Szivaroznak

Trinidad Coloniales - 132 mm hosszú, 44-es gyűrűméret

Tesztelés a Szivarklubban

trinidad_cigar_coloniales_-cigarmonkeys_com_cigar_life_style_1.jpg

trinidad_cigar_coloniales_-cigarmonkeys_com_cigar_life_style_2.jpg

trinidad_cigar_coloniales_-cigarmonkeys_com_cigar_life_style_3.jpg

trinidad_cigar_coloniales_-cigarmonkeys_com_cigar_life_style_4.jpg

Trinidad, which gets its name from a Cuban city, is one of the anomalies within Cuba's collection of cigar brands. It started as a commercially unavailable cigar reserved for diplomats and dignitaries. Once the brand was released to the public in 1998, it came in one long, thin size called Fundadores. Then the brand expanded by adding a few more vitolas, only to contract afterward by deleting sizes in 2012. Trinidads are rolled with a signature pigtail cap.

trinidad_cigar_coloniales_-cigarmonkeys_com_cigar_life_style_5.jpg

trinidad_cigar_coloniales_-cigarmonkeys_com_cigar_life_style_6.jpg

A Trinidad Szivarok (Vigia és Reyes) Ára Magyarországon 2019 november

A Trinidad Szivarok jelenleg négy féle méretben készülnek: Coloniales - Fundadores - Reyes - Vigia

trinidad_cigars_-cigarmonkeys.JPG

 

Trinidad Vigia

Trinidad

1

szál

9.900.-Ft

Trinidad Reyes

Trinidad

1

szál

4.200.-Ft

 

A Kubai Juan Lopez Szivarmárkából jelenleg két méretet gyártanak

A Selección No. 1-est és a Selección No. 2-est

juan_lopez.JPG

Még a Habanos SA honlapján is lehet hiba ... a Selección No. 2-est kétszer rögzítették ... Már szóltam nekik, hogy tegyék rendbe ...

A Juan Lopez szivarok rendkívül lágy keverékekből készülnek, könnyűek és kellemes az aromájuk, ezért még kezdőknek is ajánlhatjuk őket.

Sajnos a méretválasztékot folyamatosan csökkentették, az elmúlt évtizedekben kivették a gyártásból a alábbi négy típust:

 • Patrícias (Trés Petit Corona)
 • Petit Coronas
 • Coronas
 • Panatela Superba

A kubai kézi gyártású Juan Lopez szivarokat jelenleg nem forgalmazzák Magyarországon.

 

Internetes árak - Vám és Adó nélkül

finestcubancigars.com

juan_lopez_seleccion_no_2_price.JPG

www.heinemann-shop.com

juan_lopez_seleccion_no_2_price_-.JPG

 

Hamvas Béla: Nagy ebéd után az első füst legyen szivar, éspedig kubai Havanna

Hamvas Béla magyar író, filozófus, esztéta és könyvtáros

nagy_ebed_utan_az_elso_fust_legyen_szivar_espedig_kubai_havanna.jpg

Ismeretes, hogy Hamvas Béla nagy dohányos volt

 

...ma is volt mit ennem és van még időm egy szivarra is akár...

Hamvas Béla: Általában ki lehet mondani, hogy a dohányzás a szellemi aktus

Hamvas Béla: Az alapszájhármas, az étel, az ital és a dohány

Sir Christopher Lee - Drakulától Doku Grófig - Egy élet a dohányfüst jegyében

Élt 93 szép évet

Sir Christopher Lee, teljes nevén: Christopher Frank Carandini Lee (London, Anglia, 1922. május 27. – London, Anglia, 2015. június 7.) angol színész. Az 1940-es évek végétől filmezett. A Hammer Film Productions égisze alatt forgatott horrorfilmjeivel vált ismertté. Ő volt Drakula gróf egyik leghíresebb megformálója, de eljátszotta Frankenstein teremtményét is. Filmjeinek műfaji skálája az 1970-es években szélesedett ki igazán. Gyakran bíztak rá negatív szerepeket, rosszfiúkat, a főhős gonosz ellenfelének megformálását. Az élete utolsó éveiben is aktív művész, évente több filmben is szerepelt, továbbá vállalt színpadi, zenei, narrátori és szinkronizálási feladatokat is. 80 éves kora körül a fiatalabb nemzedékek körében is rendkívül népszerűvé vált olyan filmeknek köszönhetően, mint a Gyűrűk Ura-trilógia és a Csillagok háborúja előzménytrilógia, de 90 évesen szerepelt a Gyűrűk Ura előzménytörténetének számító A hobbit-trilógiában is. 2001-ben megkapta a Brit Birodalom Rendje tiszti fokozata (OBE) kitüntetést. 2009 júniusában lovaggá ütötték.

sir_christopher_lee_smoking_szivarozo_vilagsztarok_szivarozo_hires_szineszek_4.jpg

Szivarozó Magyarok - Alexander Brody üzletember, író, reklámszakember

Általában-mindig egy hatalmas szivar füstölög kezében-szájában

 

alexander_brody_uzletember_iro_reklamszakember_szivar_szivarozas_1.jpeg

Alexander Brody üzletember, író, reklámszakember. 15 éves korában családjával együtt az Egyesült Államokba költözött, ahol a Princeton Egyetem diplomáciai karán szerzett diplomát kínai nyelvből, történelemből és filozófiából. Az Egyetem végeztével a reklámszakmában próbált szerencsét. 1953-ban kifutófiúként került a Young and Rubicam nevű reklámcéghez, amelynek 1970-től tizenkét éven át volt nemzetközi elnöke. 1984-1987 között a Reklám Világszövetség vezetője is. Munkájában mindig a kreatív, a megszokottól eltérő és a váratlan megoldásokat kereste. A tehetséges munkavállalók, kollégák támogatása, érvényesülésük elősegítése vállalatvezetői hitvallásának is mindvégig kiemelt fontosságú eleme volt.

Alexander Brody nemcsak sikeres üzletember és világszerte elismert reklámszakember, hanem a hazai kulturális élet megkerülhetetlen alakja is. Számos könyv szerzője, folyóirat-alapító és mecénás.1995-ben nagyapja tiszteletére megalapította a Bródy Sándor Díjat, amely elismerést minden évben egy kiemelkedő elsőkötetes prózaírónak ítélnek oda.

alexander_brody_uzletember_iro_reklamszakember_szivar_szivarozas_1.jpg

alexander_brody_uzletember_iro_reklamszakember_szivar_szivarozas_2.jpg

alexander_brody_uzletember_iro_reklamszakember_szivar_szivarozas_3.jpg

 

>>>> 12 Famous Smoker Women

 

Híres emberek, akik szeretnek dohányozni, és imádják a szivart

 1. Adeel Khalid - Egy pakisztáni úriember így szórakoztatja magát
 2. Amitabh Bachchan szivarozik
 3. Sir Anthony Hopkins szert füstölögni
 4. Arnold Schwarzenegger kedvencei a Hoyo de Monterrey és a Romeo y Julietas
 5. Benedict Cumberbatch mindig Szivarozik
 6. BONO - Szivarozó Világsztárok
 7. Bruce Willis - Szivarozás
 8. Cary Grant - Stílus és Dohányzás
 9. Ernesto CHE Guevara Szivarozik
 10. Compay Segundo a legendás kubai zeneszerző és énekes imádott szivarozni
 11. Így dohányzik Daniel Craig
 12. Danny Trejo alias Machete a filmvásznon és a magánéletben is szivarozik
 13. David Gandy - Egy angol Szupermodell aki dohányzik
 14. Dennis Hopper a Szivarlegenda
 15. Sztár Szivar - Dylan Mcdermott szivarozik
 16. Ferruh Karakaşlı divattervező - öltözteti a török tv sztárokat - Szivarozik és saját Szivart is gyártat
 17. Jesse Jackson és Fidel Castro vidáman szivarozik 1984 júniusában
 18. Gene Hackman - Filmsztárok Szivarral
 19. A médiából jól ismert Geoffrey Zakarian, az USA egyik leghíresebb szakácsa imád szivarozni
 20. George Burns amerikai komikus 100 évig élt együtt a szivarozással
 21. Szivarozó Nácik - Heinrich Himmler
 22. Szivarozó Szuperhősök - Hellboy
 23. Jasim Ahmed - AFICIONADO. SOMMELIER. STYLE INFLUENCER
 24. Jason Statham fújja a szivarfüstöt
 25. Javier Bardem szivarozik
 26. Jean Reno - Szivarozó Világsztárok
 27. Jeremy Piven - Szivar - Szivarozás - Szivarozó Sztárok
 28. Jon Bon Jovi - dohányzás - cigaretta - világsztárok
 29. Manny Iriarte, aki felöltözteti a Szivarokat
 30. Mark Twain - eredeti nevén Samuel Langhorne Clemens amerikai író, újságíró, humorista
 31. Sztár Szivar - Matthew McConaughey még golfozás közben is szivarozik
 32. Sigourney Weaver és Mel Gibson fiatalok vidámak és szivaroznak
 33. Michael Herklots - A NAT SHERMAN alelnöke
 34. Michael Jordan - Sztár sportolók szivarfüstben
 35. Michael Schumacher - Sztár sportolók és a Szivarfüst élvezete
 36. Itt az új szivaros generáció - Nick Jonas egy igazi szivar aficionado
 37. Pierce Brosnan - Elegancia - Stílus - Szivarozás
 38. Robert Downey Jr. - Négy kép - Négy szivar
 39. Sylvester Stallone ha csak teheti rágyújt egy szivarra
 40. Tom Hardy a Szivar Ikon
 41. Tom Selleck - A sármos szivaros
 42. Tupac Amaru Shakur a Szivaros Rapper
 43. Zino Davidoff szivarozik

cigars-in-movies.jpg

Schiffer Miklós Szivarozik

Schiffer Miklós stílustanácsadó, divatszakértő

Nagyon sok életvitel és stílus tanácsadó van. De kérdezem én, hogy tud valaki életvitel tanácsadó lenni, úgy, hogy még életében nem volt egy igazán jó szállodában, nem szívott el egy igazán jó szivart, nem látott egy igazán jó nőt…

Schiffer Miklós – The Style Company, The Good Life

Az egyik kedvenc szivarosom - Benedict Cumberbatch

benedict_cumberbatch_cigar_smoking_cigar_stars_cigarmonkeys_com_cigar_life_style_2.jpgbenedict_cumberbatch_cigar_smoking_cigar_stars_cigarmonkeys_com_cigar_life_style_1.jpgLondonban született 1976-ban, teljes neve: Benedict Timothy Carlton Cumberbatch. Tanulmányai befejezése után 2001-ben indult a színészi pályája, filmen először kisebb szerepekben tűnt fel, 2006-ban A szabadság himnuszában játszott, de szerepelt a Vágy és vezeklés (2007), a Suszter, szabó, baka, kém (2011) és a 12 év rabszolgaság (2013) című alkotásokban is.

benedict_cumberbatch_cigar_smoking_cigar_stars_cigarmonkeys_com_cigar_life_style_3.jpgAz áttörést a Sherlock című sorozat jelentette, amelyben Sherlock Holmes modern kori változatát keltette életre. Különleges hangi adottságainak köszönhetően rendszeresen foglalkoztatják rádióban vagy narrátorként is és animációs filmekhez is kap felkéréseket. Szerepet kapott Peter Jackson Hobbit-trilógiájában, Smaugnak, a sárkánynak valamint a Dol Guldur-i fekete mágusnak, Sauronnak kölcsönözte a hangját, de ő alakította a J. J. Abrams rendezte Sötétségben – Star Trek című film fő gonoszát Khant is. A Kódjátszmában Alan Turingot játszotta, amelyért Oscar-díjra jelölték, és ő bújt Doctor Strange bőrébe is.

A kubai Romeo y Julieta szivarok ára Magyarországon

Romeo y Julieta - Jelenleg ezek a típusok kaphatók magyarországon - 2019 október

 romeo_y_julieta_szivarok_ara_magyarorszagon_szivar_arak_trafik_dohanybolt_szivarozas.jpg

Romeo y Julieta

Belvederes

1

szál

    2 400 Ft

Romeo y Julieta

Regalias

1

szál

    2 400 Ft

Romeo y Julieta

Coronitas

1

szál

    2 500 Ft

Romeo y Julieta

Mille Fleurs

1

szál

    2 790 Ft

Romeo y Julieta

No3 Tubos

1

szál

    3 600 Ft

Romeo y Julieta

No2 Tubos

1

szál

    3 900 Ft

Romeo y Julieta

No1 Tubos

1

szál

    4 400 Ft

Romeo y Julieta

Cedros de Luxe  No2

1

szál

    5 200 Ft

Romeo y Julieta

Short Churchill

1

szál

    5 800 Ft

Romeo y Julieta

Short Churchill Tubos

1

szál

    7 900 Ft

Romeo y Julieta

Petit Churchill

1

szál

    7 900 Ft

Romeo y Julieta

Belicosos

1

szál

    6 700 Ft

Romeo y Julieta

Churchill

1

szál

    8 900 Ft

Romeo y Julieta

Wide Churchill

1

szál

    8 300 Ft

Romeo y Julieta

Churchill Tubos

1

szál

  11 900 Ft

Mitől fekete a dohányosok tüdeje?

Kérem patológus olvasóimat hogy nyilatkozzanak meg a kérdéses témában

dohanyos_tudo_hamisitvany.gif

Brutális videón egy szétgyilkolt, dohányos tüdő

Mi az igazság a dohányosok tüdejéről készül elrettentő képekről? - Az igazság az, hogy hamisítványok

állítja az alábbi cikk

>>> The truth behind the smoker’s lung pictures — they’re fake

dohanyos_tudo_hamisitvany_szerinted_meg_igaz_ugye.png

Elrettentő hazugságok a dohányosok tüdejéről készült fotókról

állítja az alábbi cikk

>>> The Black Lung Lie