Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Maklary Humidors - Magyar innováció a prémium szivarok világában

2023. január 31. - The Cigarmonkeys

maklary_humidors_cigar_humidors_style_luxury_professionalism.JPG

Maklary Zoltán 2005-ben kezdte meg a minőségi digitális szivarpárásítók forgalmazását, két amerikai cég üzleti partnereként. A cég portfóliója 2007-ben bővült két európai párásító és egy párásító gyártó termékforgalmazásával. 2009-re több ezer prémium szivarpárásítót és párásítót értékesítettünk. Négy éves tapasztalattal és több száz vásárló visszajelzésével pontosan azonosítani tudtuk a párásítók és párásítók műszaki gyengeségeit.

Sok jó szivar elszívása után 2009-ben az alapító Maklary Zoltán úgy döntött, hogy létrehozza az MCT-t, a végső párásító termékcsaládot és a Maklary Humidors-t, azt a luxus humidor családot, amelyről álmodott.

A Maklary Humidors a 2014-ben alapított Maklary Ltd. leányvállalata, immár 15 éves szakmai tapasztalattal, termékfejlesztéssel és gyártással.

maklary_humidors_contact.JPG

Romeo y Julieta szivarok ára Magyarországon 2023 január

Kubai szivarok hivatalos kiskereskedelmi ára

romeo_y_julieta_szivarok_ara_magyarorszagon_2023_januar.jpg

Romeo y Julieta No 1. Tubo

1 szál     8 900 Ft

Romeo y Julieta No 2. Tubo

1 szál     8 500 Ft

Romeo y Julieta No 3. Tubo

1 szál     7 900 Ft

Romeo y Julieta Petit Churchill

1 szál     8 500 Ft

Romeo y Julieta Short Churchill

1 szál   16 000 Ft

Romeo y Julieta Wide Churchill

1 szál   16 000 Ft

Otthoni szivarozáshoz elengedhetetlen kiegészítő

Akinek van szivarkabátja, legyen annak szivar sapkája is!

smoking_cap.JPGAz úri dohányzósapkák először az 1850-es években váltak népszerűvé Nagy-Britanniában, a krími háború idején főleg a tisztek hordták, hogy ne érezzék a füstszagot a hajukban, miközben török ​​szivart és cigarettát szívtak, valamint pálinkát ittak a tiszti összejöveteleken. A kelet és az egzotikum hatására a katonák valószínűleg emléktárgyként vitték vissza őket Nagy-Britanniába.

A dohányzósapkák egy pilledobozsapka és egy török ​​fez keresztezése, amelyet általában török ​​és orosz selyemmel és fonattal díszítenek. Az otthon hagyott feleségek és menyasszonyok szabadidejükben gyakran hímezték és díszítették a sapkákat, és készen álltak arra, hogy szeretett személyük hazatérhessen.

 

A dohányzósapkák egy pilledobozsapka és egy török ​​fez keresztezése, amelyet általában török ​​és orosz selyemmel és fonattal díszítenek. Az otthon hagyott feleségek és menyasszonyok szabadidejükben gyakran hímezték és díszítették a sapkákat, és készen álltak arra, hogy szeretett személyük hazatérhessen.

1857smokingcap.JPG

 

A krími háború után hazatérve, Nagy-Britanniában a viktoriánus kori férfi naponta többször öltözött át az alkalomnak megfelelően. Az urak vacsora után visszavonultak a könyvtárba, vagy a dohányzóba, hogy szivarozhassanak, Brandyt igyanak és megvitassák az üzleti ügyeiket. Ilyenkor felvették egzotikus dohányzósapkájukat, amelyet dohányzókabáttal hordtak, és amely luxus köntösre emlékeztetett, általában perzsa selyemből, bársonyból, paisley-ből és steppelt hajtókával készült.

 Valószínűleg azért vették fel ezt a szokást, hogy a huzatos helyiségekben melegen tartsák magukat és távol tartsák a szivarok füstjét a szivarkabát alatt lévő esti ruházatuktól.

dohanyzo_sapka_szivarsapka_smoking_cap_cigar_hat_szivarozas_1.jpg

170 szál szivar több mint 32 millió forintért

Hunters & Frankau Habanos UK Regional Editions

hunters_frankau_habanos_uk_regional_editions_170_szal_szivar_32_millio_forint_1.JPG

A Series 1790 kollekció egy elegáns humidor, 
mely nagyon ritka és különleges szivarokat tartalmaz.

Ezek a szivarok a Hunters & Frankau Habanos UK Regional Editions készletéből származnak
a 2005-ös elsőtől a 2017-ig.
hunters_frankau_habanos_uk_regional_editions_170_szal_szivar_32_millio_forint_2.JPG

Ez idő alatt összesen tizenhét különböző brit regionális kiadás jelent meg nyolc
különböző szivar márkából.
A Number One gyűjtemény mindegyikből tíz szivart tartalmaz,
így összesen százhetven szivart tartalmaz.

hunters_frankau_habanos_uk_regional_editions_170_szal_szivar_32_millio_forint_3.JPG

A szivarok egy testre szabott humidorban találhatók, amelyet az olasz DeART S.r.l.
humidor gyártól rendeltek meg.

Massimo de Munari, akinek a családja a DeArt cég tulajdonosa,
azt mondta:
„A kihívás az volt, hogy olyan humidort hozzunk létre,
amely méltó képen mutatja be ezeket a ritka szivarokat,
mindenféle formában és méretben, úgy,
hogy eközben tökéletes körülményeket biztosítsunk a számukra.”
hunters_frankau_habanos_uk_regional_editions_170_szal_szivar_32_millio_forint_4.JPG

Mindössze harminc darab készült, mindegyik külön-külön számozott,
és Jemma Freeman, a Hunters & Frankau ügyvezető igazgatója írta alá.

Minden humidor tartalmaz egy párásító rendszert is,
amely biztosítja, hogy a szivarok ideális körülmények között maradjanak.
luxus_humidor_szivarokkal.JPG

Szivar csempészt fogott a NAV

Több ezer szál szivart és kubai cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több ezer szál szivart és kubai cigarettát találtak a pénzügyőrök egy dél-alföldi autósnál. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a férfi lakhelyén és a kocsijából előkerült zárjegy nélküli, illetve külföldi zárjegyű füstölni valót is lefoglalták. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

sziivarcsempeszt_fogtak_a_rendorok_2022_4.JPG

Elmondása szerint kubai ismerősének szállította a nagy mennyiségű dohányárut egy magyar férfi, amikor Domaszék határában a NAV járőrei ellenőrizték. Autója hátsó üléséről egy papírtáskából 125 szivar került elő, amelynek eredetét a sofőr nem tudta igazolni.   

Még a hűtőszekrényben is volt cigaretta a férfi lakásán, de a konyhában, a kamrában és egy lépcső alatti helyiségben is találtak a nyomozók füstölni valót. A 4 ezer 600 szál különböző márkájú, zárjegy nélküli, illetve kubai zárjeggyel ellátott, 133 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták a hatóság emberei.  

A férfit őrizetbe vették, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat.  

Egy jó szivar és egy jó könyv

az_europai_unio_valsaga_es_a_romai_koztarsasag_hanyatlasa_szivarozas_olvasasa_1.JPG

David Engels: A birodalommá válás útján

Az Európai Unió válsága és a római köztársaság hanyatlása

Már a Római Köztársaság kései történelmében, a Kr.e. I. században hasonló nehézségekkel nézett szembe Európa mint napjainkban: munkanélküliség, az értékrend hanyatlása, tömeges bevándorlás, a népesség csökkenése, globalizáció, technokrácia, termeléskiszervezés, aszimmetrikus háborúk, gazdasági oligarchia, a bevett vallások és kultuszok hanyatlása, társadalmi polarizálódás, széthulló családok és materializmus.

David Engels lenyűgöző történeti-filológiai felkészültséggel mutatja be, hogy kétezer évvel ezelőtt milyen válaszok születtek a maihoz hasonló történelmi helyzetben. Úgy látja, hogy Európa újra arra pontra jutott, ahol a kérdés végül ismét az: átlépi-e valaki a Rubicont.

A könyv nehezen beszerezhető, általában csak előjegyzést lehet rá feladni. Antikváriumokban kell kutakodni.

az_europai_unio_valsaga_es_a_romai_koztarsasag_hanyatlasa_szivarozas_olvasasa_2.JPG

S nézzük milyen füstölni való ajánlunk ehhez a könyvhöz?

san_cristobal_de_la_habana_prado_cigar_lcdh_2018_szivarok_szivarozas_szivar.JPG

San Cristóbal de La Habana - Prado - LCDH 2018

 

5 szállal már elszívtunk a 10-ből .... maradt még 5 szál ...

Ha esetleg valaki elolvasta a könyvet, egy Prado füstje mellett átbeszélhetjük.

Akit érdekel az ajánlat, az írjon itt!

A festmény bűne: dohányzás sikerrel és hatalommal való összekötése, pozitív színben feltüntetése

Szégyenletes ostobaság

A holland Leideni Egyetemen elment néhány professzor esze, történt ugyanis, hogy az egyik tárgyalóból eltávolítottak egy festményt, amely az elmúlt időszakban egyre több vita forrása volt.

a_festmeny_bune_dohanyzas_sikerrel_es_hatalommal_valo_osszekotese_pozitiv_szinben_feltuntetese.jpeg

A kép hat középkorú, szivarozó férfit ábrázol, a vele szemben felhozott vád pedig egyik oldalról a férfiközpontú társadalmak, a patriarchális rendszerek validitásának alátámasztása, másik részről pedig a dohányzás sikerrel és hatalommal való összekötése, pozitív színben feltüntetése.

Ennek következtében hirtelen felindulásból úgy döntött az egyetem néhány munkatársa, hogy ideiglenesen eltávolítja a képet.

Ezt a folyamatot ketten is megörökítették egy-egy Twitter bejegyzésben, először a festmény eltávolítását, majd a tárgyalót, ahol a kép megfordítva, a falnak támasztva pihen a földön.

  • Erre reagálva Uri Rosenthal, az egyetem korábbi előadója, egykori kormányzati miniszter szégyenletesnek és ostobaságnak nevezte a lépést, mellyel az „úgynevezett értelmiségi professzorok” hibát követnek el.
  • Rob de Wijk, a nemzetközi kapcsolatok professzora szerint a kép eltávolítása nem más, mint a történelem újraírására tett kísérlet.
  • A képet megalkotó, most kilencvenéves Rein Dool festőművész „szomorú és ostoba” cselekedetnek nevezte a döntést.

Az egyetem igazgatója, Annetje Ottow arról beszélt, hogy nyílt vitára van szükség a kérdésben, ezért addig is visszahelyezték a festményt az eredeti helyére. A hó elején egy bizottságot is felkértek arra, hogy ezt és az ehhez hasonló eseteket vizsgálja meg.

Az igazgató a képről magáról úgy fogalmazott: „Ezek az emberek egyetemünk megbecsült korábbi adminisztrátorai, az alkotás remek képet fest a történelem azon korszakáról. Ez egy lenyűgöző műalkotás, és mi büszkék vagyunk a festményen ábrázolt, korábbi munkatársakra. Ezen nem változtatnak az események.”

index

Mire szolgál a szivartű?

A szivarosok minden egyes szivart a végletekig szeretnének kiélvezni, erre való tekintettel számos trükköt, eszközt bevetnek, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szivarral töltött perceket maximálisan megnöveljék.

 

divatos_szivartuk_szivarozas_szivar_klub.JPG

A szivarozáshoz még jó néhány kelléket használhatunk, amelyek egyike-másika nélkülözhetetlen, de vannak, amelyek a szivarozás fényét, élvezetét emelik.

Mire való a szivartű?

 

A tapasztalt szivarrajongók körében népszerű eszköz a szivartű, amely arra szolgál, hogy a dohányrúd utolsó harmadát is kiélvezhessék, elszívhassák. Enélkül csak nehezen fogható meg a szivar oly módon, hogy a formája ne deformálódna. Gyakorlott kezekben ráadásként a dohány fellazítására is használható. 

A szivartűk a hasznosságukon felül dizájnjuk, finom kidolgozásuk révén tovább emelik a szivarozás varázsát, igazi luxust sugároznak.

szivar_szuro_tu_szivartu_szivarozas.jpgA szivartű segít, hogy kiélvezhessük a szivarok utolsó aromáját is. Szivartű használatával nem kell megfosztania magát az utolsóként megjelenő ízektől sem, tökéletesen kiélvezhető az aromája teljes hosszban.

Cohiba szivarok ára Magyarországon - 2022 október

Kubai szivarok hivatalos kiskereskedelmi ára

cohiba_szivarok_ara_2022_oktober.jpg

Cohiba Piramides Extra Tubos BOX 3 szál 61 000 Ft
Cohiba Siglo VI Tubos BOX 3 szál 52 000 Ft
Cohiba Esplendidos 1 szál 49 000 Ft
Cohiba Siglo  III Tubos 1 szál 39 000 Ft
Cohiba Medio Siglo 1 szál 32 000 Ft
Cohiba Piramides Extra Tubos 1 szál 24 500 Ft
Cohiba Siglo VI 1 szál 23 000 Ft
Cohiba BHK 52 1 szál 23 000 Ft
Cohiba Siglo II 1 szál 23 000 Ft
Cohiba Siglo I Tubos 1 szál 21 000 Ft
Cohiba Piramides Extra 1 szál 19 500 Ft
Cohiba Siglo VI Tubos 1 szál 19 300 Ft
Cohiba Magicos 1 szál 18 500 Ft
Cohiba Siglo V Tubos 1 szál 18 500 Ft
Cohiba Siglo I. 1 szál 18 000 Ft
Cohiba Exquisitos 1 szál 18 000 Ft
Cohiba Robusto Tubos 1 szál 16 900 Ft
Cohiba Siglo IV T 1 szál 16 000 Ft
Cohiba Robusto 1 szál 15 500 Ft
Cohiba Medio Siglo Tubos 1 szál 15 000 Ft
Cohiba Siglo IV 1 szál 12 900 Ft
Cohiba Siglo III 1 szál 11 900 Ft
Cohiba Siglo II Tubos 1 szál 10 900 Ft

 

Három szál szivar hatvanegyezer forintértcohiba-piramides-extra-tubos-box-ara-magyarorszagon-2020-oktober.jpg

Lángoló gyönégyért párbajozó sárkányok

60 millió forintos szivarvágó a Xikár és a Jacob & Co. együttműködésében

Százötvenezer dollár a legtöbbnek embernek egy remek éves fizetés. A Xikar a Quality Importers Trading Co. tulajdonában lévő jól ismert dohányzási kiegészítőket gyártó márkánál pont ennyit, 150 ezre dollárt kellett fizetnie a Dragons Chasing Flaming Pearl Xiért, amely egy drágakőből, aranyból és acélból készült, szemet gyönyörködtető remekmű.

 langolo_gyonegyert_parbajozo_sarkanyok_60_millio_forintos_szivarvago_a_xikar_es_a_jacob_co_egyuttmukodeseben_szivarozas-_szivar_1.jpg

A Jacob & Co.-val együttműködésben 2020 decemberében elkészült drámai dizájn két sárkány domborműves megjelenítése, amelyek versengenek a vágó tetején lévő gyöngyért. És bár eleinte a tömör arany ragadja meg a figyelmet, a közel 2000 rubin az, ami igazán elhozza a katarzist.

langolo_gyonegyert_parbajozo_sarkanyok_60_millio_forintos_szivarvago_a_xikar_es_a_jacob_co_egyuttmukodeseben_szivarozas-_szivar_3.png

Ezt az egyedülálló szivarvágót a new yorki székhelyű  Jacob and Co. a XIKAR® márka ikonikus Xi szivarvágójának alapján készítette el. A vágó 18 karátos arany testét és pengenyeleit gondosan kézzel, 1940 darab csillogó vörös rubinnal (22,50 ct) díszítették.

 langolo_gyonegyert_parbajozo_sarkanyok_60_millio_forintos_szivarvago_a_xikar_es_a_jacob_co_egyuttmukodeseben_szivarozas-_szivar_4.png

A precíziós acélpengéket tartó markolatra a zseniálisan van felszerelve két rubinszemű, 18 karátos sárga arany sárkány, kifogástalanul kidolgozott karokkal, készen arra hogy megragadják a dédelgetett nyereményt, a vágó csúcsán lévő nagy láng által elnyelt gyöngyöt.

 langolo_gyonegyert_parbajozo_sarkanyok_60_millio_forintos_szivarvago_a_xikar_es_a_jacob_co_egyuttmukodeseben_szivarozas-_szivar_1.png

Az elkészült mű mind jelenlétében, mind fizikai tömegében tekintélyes, 169 grammot nyom. Ennek az egyedi remekműnek az értéke 149 500 USD.

langolo_gyonegyert_parbajozo_sarkanyok_60_millio_forintos_szivarvago_a_xikar_es_a_jacob_co_egyuttmukodeseben_szivarozas-_szivar_2.png

  •     1940 vörös rubin (22,50 karát)
  •     18 karátos sárga arany test
  •     18 karátos sárga arany sárkányok és lángok
  •     Egy nagy irizáló fehér gyöngy

Jelenleg nincs készleten, rendelésre esetleg elkészítik.

Jó tíz éve még szerepelt a sommelier képzés tananyagában a szivarismeret

Van olyan hogy szivar sommelier?

white-glowes-cigar-smoking-the-cigarmonkeys-budapest0.jpg

A 110 órás sommelier képzés tananyaga 2009-ből:

Borkóstolás - mind a négy szinten
Szőlőtermesztés, borkészítés (gyakorlati oktatás szőlészetben/borászatban, pezsgőgyárban) - mind a négy szinten
Magyarország bortermelése - Alapfok
A világ bortermelése (Óvilág, Újvilág) - középfok, felsőfok
Szőlőfajták - alapfok, középfok
A terroir és az évjárat - mind a négy szinten
Párlatok - középfok, felsőfok, sommelier képzés
Étel és bor a gyakorlatban - középfok, sommelier képzés
Felszolgálói/sommelier ismeretek, eszközhasználat - sommelier képzés
A szivar - sommelier képzés
A sör - sommelier képzés
A sajt - sommelier képzés
Vendégpszichológia - sommelier képzés
Értékesítési technikák - sommelier képzés
Francia szaknyelvi alapismeretek - sommelier képzés
Olasz szaknyelvi alapismeretek - sommelier képzés
Német szaknyelvi alapismeretek - sommelier képzés

S mi a helyzet most?

.. Illetve itt van a szegény mostohagyermek: a szivar, ami a klasszikus sommelier képzésben szintén szerepel. Ismerni kell a szivarokat, értékelni őket és tudni kell különbséget tenni közöttük a minőségi kategóriák szintjén. Ám mivel a nyugati területekről az éttermekből száműzték a dohányzást, ezért már sok iskola nem is oktatja a szivarkultúrát....

Tüü Péter Sommelier 

 

cigar_sommelier.jpg

A világban azért van néhány szivar sommelier, képzéseket is tartanak és a Habanos Fesztiválokon bajnokságokat is rendeznek.

szivar_sommelier_oktatas.JPG

The Cigar Sommeliers

Miből áll a tananyag egy szivar sommelier képzésen?

szivar_sommelier_tananyag.JPG

 

1400 szivart hozott magával Kubából egy nő, 23 millióra bírságolták

Szivarcsempészt fogtak a a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

szivarcsempesz.jpg2021 szeptemberében egy Kubából érkező nő poggyászában 1400 darab szivart találtak a pénzügyőrök a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az utas a zöld folyosón lépett be az országba, vámköteles árut nem jelentett be.

A pénzügyőrök az utas bőröndjének ellenőrzésekor a vámmentesen behozható 50 zárjegy nélküli szivaron felül további 1 350 szálat találtak.

A vámosok csaknem 23 milliós bírságot szabtak ki, a szivarokat lefoglalták és költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tettek.

csempeszett_hamis_szivarok.jpg

Szivarra gyújtott Ibra és Guardiola – de honnan ered ez a szokás?

Telex - 2022. május 24. - Ághassi Attila

Szivarra gyújtott Ibra és Guardiola – de honnan ered ez a szokás?
Zlatan Ibrahimovic a Milan bajnoki trófeáját ünnepli – Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Májusban bajnoki címet nyert a Manchester City, miután öt perc alatt fordította meg az Aston Villa elleni meccset 0-2-es hátrányból. Nem sokkal később a Milan simán lenyomta a Sassuolót, és tizenegy év után ismét bajnokok lettek.

Guardiola szivarozik – Fotó: Oli Scarff / AFP
Guardiola szivarozik – Fotó: Oli Scarff / AFP

Manchesterben a vezetőedző, Pep Guardiola gyújtott rá egy szivarra az ünnepléskor, még akkor is magával vitte, amikor a városban tett egy kört a bajnoki ünnepléskor a nyitott buszon. Milánóban a 40 éves Zlatan Ibrahimovic az eredményhirdetéskor szivarozott. A svéd csatár egy kis pezsgőt is vitt magával, hogy még inkább fokozza az ünnepet. És persze nem is ő lett volna, ha nem posztolja ki az Instagramra az öltözői beszédét, aminek a végén felborította az asztalt.

Korábban láttuk már a mostani Real-edzőt, Carlo Ancelottit is szivarozni, az NBA-sztár LeBron James-t is.

Na, de honnan ered ez a szivarozás?

Az 1950-es évek végéig kell visszamennünk az időben, amikor Arnold Auerbach volt Boston Celtics kosárlabda csapatának edzője, és aki lenyűgöző sikereket ért el. 1950-ben nevezték ki a csapat élére, az igazi sikerkorszaka 1956-tól jött el, amikor a tíz idényből kilencszer megnyerte az bajnokságot. 1966-ban természetesen egy győzelemmel köszönt el. 1964-ben ő küldött először a pályára afro-amerikai kezdőötöst.

Auerbach az öltözőben az elmaradhatatlan szivarral – Fotó: Bettmann/Getty
Auerbach az öltözőben az elmaradhatatlan szivarral – Fotó: Bettmann/Getty

Amikor érezte, hogy a meccset nem veszítheti el a csapata, akkor gyújtott rá elégedetten a győzelmi szivarra. Természetesen a kispadon, ami ugye ma már elképzelhetetlen lenne. Hogy pontosan melyik volt az első olyan győzelme, amikor jókedélyűen pöfékelt, azt nem rögzítették.

Miről lehet megismerni a hamis szivarokat?

Eddig csak a Cohibával szórakoztatták a jónépet, sajnos most már Montecristót, Partagast, Bolivar, de még Ramon Allonest is hamisítanak ...

1. Arról hogy kubainak mondják őket! - Érdekes módon más országok szivarjait valamiért nem hamisítják...

2. Az árukról - Mivel olcsóbban adják őket mint az eredetieket, ezért a hülyének is megéri, nem?

3. Üveg, vagy plexi tetős szivardobozt Kubában nem készítenek!. - Viszont a turisták szeretik látni mit vesznek...

4. Különböző méretű és formájú szivarokat a kubaiak nem csomagolnak össze egy dobozba!. - Pedig, tényleg milyen praktikus...

5. A zárjegyeket és matricákat sohasem a doboz belsejébe rakják. - Persze a turista majd felragasztgathatja, ha tudja hogyan kell ...

6. Aztán ott van még rengetek nyomdatechnikai, vagy grafikai baki amit elkövetnek a hamisítók, összekeverik a márkákat, formákat évjáratokat, stb stb. Ezekről itt tájékozódhatsz részletesebben

 

7. De ami a legfontosabb: Komoly ember, szivart nem vásárol sem az utcán, sem a bazárban! - S akkor az előző 6. pontot el sem kell olvasni...:)

Alább láthatunk 44 elrettentő hamisítványt:

Dieter H. Wirtz - Szivarok kézikönyve

Na, ez a könyv szinte beszerezhetetlen! Pedig szép ajándék lenne karácsonyra!

szivarok_kezikonyve_elso_magyr_szivarklub.jpg

A szivar élvezet, szenvedély, történelem, politika, gazdaság, művészet. A humoros és érdekfeszítő könyv úgy mutatja be a világ leghíresebb szivarfajtáit, hogy közben megtudunk mindent termesztéséről, történetéről és a leghíresebb szivarkészítőkről.

szivarok_kezikonyve_szivarom_blog_hu.jpgA könyv előszava:   Az elmúlt években rengeteg minden történt a szivarok világában. Szivarmárkákban korábban sem volt hiány, ám napjainkban már zavarba ejtően széles választék jellemzi a piacot. Még a szakemberek is nehezen tájékozódnak a szivarfajták rengetegében, holott sokuknak a magánkereskedésükbe betérő ügyfeleiket is tanáccsal kell ellátniuk. Szinte naponta bukkan fel egy újabb szivarfajta, és majd' ugyanilyen rendszerességgel vonnak ki egy-egy régi márkát vagy egy bizonyos formátumú terméket a piacról. E jelenség oka nem feltétlenül a gyenge minőség vagy a hanyatló kereslet: sok esetben egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos dohányfajták már nem érhetők el a szükséges mennyiségben.

Egy folytonosan ingadozó piacról van tehát szó, amely holnap már egészen más arculatot vehet fel, mint amilyet ma épp láthatunk. Könyvünknek - például egy folyóirattól vagy szaklaptól eltérően - ezt a körülményt is figyelembe kell vennie. E háttérinformáció ismeretében érthető, hogy e kézikönyv esetében nem csupán célszerű, hanem egyenesen elengedhetetlen a márkák közötti válogatás. Könyvünk csak nagyon kevés alacsony árkategóriájú szivart vonultat fel, és csupán egy olyan márkát mutat be, amelynek dohánytartalma nem 100 százalék.
Mivel kötetünk „csupán" kézikönyv, nem pedig enciklopédia, ezért elsősorban a magasabb árkategóriákba tartozó szivarmárkák ismertetését tartottuk célszerűnek, illetve azokét, amelyek megérdemlik a „prémiumszivar" megnevezést: ugyanis jórészt e szivarfajták sajátja, hogy valóságos aura veszi körül őket - nem is beszélve azokról a legendákkal övezett márkákról, amelyek már-már mágikus vonzerőt hordoznak magukban.

Tartalom

Előszó 6
Amit a szivarról tudni kell 9
A vetőmagtól a szivarig 10
Történelem és történetek 20
Csomagolás és tartalom 24
Élvezet, vásárlás, gondozás 36
Termőterületek 48
Fajták és típusok 74
A formátumok lexikona 95
Formátumtáblázatok 134
A márkák lexikona 143
Márkatáblázatok 292

Alapmű a téma iránt érdeklődőknek:

szivarok_kezikonyve_vatera.jpg

Ez a könyv szinte beszerezhetetlen, mindenhol csak előjegyzést vesznek fel rá, de hiába vársz. Hosszú idő óta ez az egy példány tűnt fel, s ez sem az antikváriumokban, hanem a Vaterán. FIX ár: 19.990.-Ft

Dieter H. Wirtz Szivarok kézikönyve

Eredeti megjelenés éve:

Kiadás: Alexandra, Pécs, 2007
ISBN: 9789633703625
Oldalak: 320

wirtz_szivarok_kezikonyve.JPG

süti beállítások módosítása