Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Szivargyártás Kubában

2019. április 12. - The Cigarmonkeys

kubai_szivar.jpg

A dohánytermelés Kubában lendült fel legjobban. 1850 körül, amikor jelentős szabadkereskedelem folyt a dohánnyal, csaknem 10.000 dohányültetvény és több mint 1000 gyár volt a szigeten. Az

iparosodás id is begyürüzött és a földbirtokosok kiszorították a parasztokat. Ezáltal vagy bérlőkké váltak, vagy elköltöztek a sziget más területére. A szivarok zömét az USA-ba és Spanyolországba exportálták. A XIX. század utolsó felében a kubai szivartermelés tökéletesebbé vált, és kezdetét vette a méret és fajta szerinti külömbség tevés. Az USA 1857-ben vámtarifát vetett ki az importált szivarra, ezért új piacokat kellett keresni Európában. A XIX. század végén Kuba fellázadt a spanyolok elnyomó rendszere ellen. Sok szivargyáros elmenekült és letelepült Floridában és Jamaicában. Az 1898-as spanyol-amerikai háború után a sziget amerikai befolyás alá került és a szivar ipar ismét fellendült.

Fidel Castro az 1959-es forradalom után került hatalomra, ez megváltoztatta az ország szivartermelését. A nagyrészt amerikai kézben lévő ipart államosították, és állami monopóliumként, Cubatabaco név alatt működik. A forradalom után sok jelentős szivargyáros elmenekült és gyárakat nyitottak a Dominikai Köztársaságban, Floridában, Hondurasban, a Kanári-szigeteken és Mexikóban. Az USA 1961-ben kereskedelmi embargót vezetett be Kubával szemben. A szivargyártás ezáltal megint csak hanyatlott a szigeten. De nem csak emiatt, hanem köszönhető a sorozatos rossz terméseknek. A kilencvenes évek közepén a Habanos SA cég vette át a szivartermelést, hogy a kubai szivargyártás ismét fellendüljön.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr9214760810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása